Neįtikėtina. Japonija išbandė naują raketų variklį, varomą… Nepatikėsite kuo! (Video)  (3)

Planuojama, kad tokį variklį turinčios raketos paleis palydovus į žemąją Žemės orbitą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-19 Neįtikėtina. Japonija išbandė naują raketų variklį, varomą… Nepatikėsite kuo! (Video)  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonijos kompanija „Interstellar Technologies“ sėkmingai išbandė naują raketinį variklį, kuris iš tikrųjų veikia su vietoje išgaunamu karvių mėšlu, rašo „Futursim“.

Kaip teigiama „Interstellar Technologies“ pranešime, bendrovės inžinieriai sėkmingai išbandė naująjį raketų variklį ZERO, kuris turėtų būti nešančiosios raketos, skirtos palydovams paleisti į žemą Žemės orbitą, dalis.

Bandymas vyko Hokaide, šiauriausioje Japonijos salos prefektūroje. Naujasis variklis veikia skystu biometanu, kuris gaunamas iš karvių mėšlo, pristatomo iš Hokaido ūkių. Socialiniame tinkle X paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip užvedamas variklis skleidžia itin karštą mėlynos horizontalios liepsnos srovę.

„Interstellar Technologies“ pranešė, kad papildomi ZERO variklio bandymai bus atlikti 2024 m. sausį. Jei viskas klostysis gerai, tokį variklį galima montuoti nešančiose raketose, kurios siųs palydovus į kosmosą.

 

 

Pats sėkmingo raketinio variklio, varomo biometanu, bandymo faktas džiugina, tačiau dar įspūdingiau tai, kad kuras buvo sukurtas iš karvių mėšlo. Tokiu būdu toks variklis išsprendžia pagrindinę kosminių paleidimų problemą, apie kurią kalba daugelis aplinkosaugininkų. Faktas yra tas, kad šiuolaikiniai cheminių raketų varikliai daro didelę žalą aplinkai planetai.

Pavyzdžiui, „SpaceX“ raketa „Falcon 9“, kurią NASA aktyviai naudoja skrydžiams į kosmosą, veikia deguonimi ir žibalu. Tokių raketų variklių išmetami teršalai atmosferoje palieka kenksmingas daleles, kurios gali išlikti ore keletą metų. Šios dalelės gali tik sustiprinti išaugusią visuotinio atšilimo problemą, taip pat pažeisti ozono sluoksnį.

 

 

Šiuo metu padaugėjo skrydžių į kosmosą ir ateityje jų bus dar daugiau, todėl būtina išspręsti neigiamo raketų paleidimo poveikio aplinkai, o ypač Žemės klimatui, problemą.

Mokslininkai mano, kad tai reikia padaryti kuo greičiau, nes dėl per didelio anglies išmetimo į atmosferą Žemė greitai pasieks klimato kaitos lūžio tašką.

Dėl šios priežasties karvių mėšlo kuro naudojimas raketų varikliams yra labai svarbus. Kita vertus, galvijai yra vienas iš pagrindinių metano išmetimo šaltinių planetoje, nes mėšlas yra daugiau nei 14%šiltnamio efektą sukeliančių dujų emisijos Žemėje šaltinis. Jei bent dalis šių karvių atliekų paverčiama raketų kuru, tai gali iš karto išspręsti dvi aplinkos problemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: