Istorinė nuotrauka! Skelbiamas pirmasis japoniško SLIM modulio vaizdas Mėnulyje (Foto)  (2)

Japonijos kosmoso agentūra teigia, kad „Mėnulio snaiperis“ tiksliai pataikė į taikinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš dviejų mažyčių SLIM nusileidimo aparatų padarė istorinę nuotrauką – Mėnulio paviršiuje užfiksuotas japonų nusileidimo aparatas SLIM, pramintas „Mėnulio snaiperiu“ dėl gebėjimo kuo tiksliau nusileisti Mėnulyje kuo arčiau nurodyto taško, rašo „Space“.

Primename, kad japonų nusileidimo modulis sėkmingai nusileido Mėnulyje sausio 19 d., todėl Japonija tapo penktąja šalimi, kada nors švelniai nusleidusia zondą ant Žemės palydovo. Nauja nuotrauka patvirtina šį faktą.

Japonijos aviacijos ir kosmoso tyrimų agentūra (JAXA) išplatino SLIM nusileidimo aparato nuotrauką, padarytą mažyčio Mėnulio roverio LEV-2. Tai vienas iš dviejų Mėnulio roverių, kuriuos „Mėnulio snaiperis“ pristatė į Mėnulį.

Šis Mėnulio zondas tapo pirmuoju japonų įrenginiu, kuris fotografavo Žemės palydovo paviršiuje. Roveris LEV-2 perdavė vaizdus į Žemę per LEV-1 (abu yra maždaug teniso kamuoliuko dydžio). Tai leido japonų mokslininkams patvirtinti, kad abu Mėnulio zondai bendrauja tarpusavyje ir sėkmingai pasiekė Mėnulio paviršių.

 

Tuo pačiu metu, remiantis JAXA ataskaita, SLIM sugebėjo atlikti užduotį, iškeltą prieš nusileidimą – nusileisti 100 metrų spinduliu nuo nusileidimo taško. Japonijos mokslininkai teigė, kad modulis nusileido 55 metrų atstumu nuo nustatyto taško. Taip buvo sėkmingai pademonstruota tiksliausio nusileidimo technologija, kurią gali panaudoti ir kiti įrenginiai bei erdvėlaiviai.

 

 

SLIM misija prasidėjo 2023 m. rugsėjį, o tada istorinį nusileidimą atliko ant Žemės palydovo. Tačiau sėkmę aptemdė tai, kad nusileidus jo saulės baterijos negalėjo generuoti elektros. Dėl to modulis išsijungė.

Dėl naujo vaizdo Japonijos mokslininkai mano, kad tai gali būti dėl to, kad SLIM modulis nusileido ne visai teisingai. Taigi jo saulės baterijos negauna saulės šviesos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(0)
(9)

Komentarai (2)