Super reta. Venera „užsidegė“ žalia šviesa. Tai pastebėta tik kelis kartus istorijoje (Foto, Video)  ()

Fotografui iš Švedijos pavyko užfiksuoti retą atmosferos optinį reiškinį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Švedijoje fotografas užfiksavo labai retą reiškinį, kai Venera blykstelėjo žalia šviesa, tai laikoma unikaliu atmosferos optiniu reiškiniu, rašo „Daily Mail“.

Peteris Rosenas norėjo nufotografuoti Venerą ir virš Stokholmo kylantį Mėnulį, tačiau vietoje to jis užfiksavo retą žalią blyksnį, kuris istorijoje buvo užfiksuotas tik kelis kartus.

Žali žybsniai atsiranda dėl šviesos, atsispindinčios nuo Žemės atmosferos kaip prizmė. Jie atsiranda tik šaltomis ir giedromis naktimis, nes gaivus ir šaltas oras leidžia sklaidyti šviesą.

Norint nufotografuoti tokį žybsnį, reikalinga didelės spartos kamera su geru padidinimu.

Rosenas taip pat pabrėžia, kad jam pavyko užfiksuoti žalią blyksnį dėl didelio šalčio, vis dar tvyrančio pietinėje Švedijos dalyje. Žalias žybsnis, pasak jo, atsirado Venerai esant kampu, artimu Žemės horizontui.

 

 

Esant tokiam sutapimui, Žemės atmosfera veikia kaip prizmė, išskaidanti baltą šviesą į raudoną, žalią, geltoną, oranžinę ir mėlyną. Jei mūsų atmosfera būtų visiškai švari ir be jokios taršos, fotografas matytų mėlyną, o ne žalią blyksnį.

Tačiau kadangi Žemės ore yra teršalų, antroji atspindima spalva yra žalia.

{irmą kartą žalią Venerą fotografas Colinas Leggas užfiksavo 2017 m. Taip pat 2018 metais žalią Veneros blyksnį Romoje išvydo fotografas Paolo Palma. Jis naudojo savo išmanųjį telefoną laikydamas jį prie 30 cm skersmens teleskopo okuliaro su 76 kartų padidinimu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: