Žemė iš kosmoso visa savo šlove! TKS astronautas skelbia kerinčius kadrus (Video)  ()

Europos kosmoso agentūros astronautas prisipažino, kad buvo kiek sutrikęs, kai pamatė tiek daug visko vienu metu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos kosmoso agentūros (ESA) astronautas Markusas Wandtas netrukus paliks Tarptautinę kosminę stotį (TKS). Jis buvo ten kaip „SpaceX Ax-3“ misijos įgulos dalis nuo praėjusių metų sausio 20 d. Nors tai nebuvo toks ilgas buvimas TKS, švedų astronautas vis tiek turėjo pakankamai laiko pamatyti Žemę sau visiškai nauju būdu ir sukurti stulbinantį vaizdo įrašą, rašo „Inverse“.

Manoma, kad geriausia vieta TKS stebėti kosmosą, o ypač Žemę, yra Kupolo modulis (Dome). Tai kambarys su septyniais langais, iš kurių atsiveria nuostabus vaizdas į mūsų planetą. Čia astronautai gali atsipalaiduoti ir fotografuoti nuostabias nuotraukas bei vaizdo įrašus. Būtent tai padarė Markusas Wandtas.

Savo „Instagram“ įraše, kuriame astronautas paskelbė vaizdo įrašą, matoma Žemė iš kosmoso. Jis rašė, kad yra „šiek tiek sutrikęs, matydamas tiek daug visko vienu metu ir suprasdamas, kaip iš čia visa tai atrodo maža, o pasaulis yra nepaprastai gražus“.

ESA taip pat paskelbė vaizdo įrašą, kuriame astronautas Kupolo modulyje stebiį Žemę. Vaizdo įrašo pradžioje matyti, kaip TKS skrenda virš Jungtinių Arabų Emyratų, matosi Persijos įlanka, Omano įlanka ir Arabijos jūra.

 

Pasak Wandto, jei žiūrite aukštyn, o ne žemyn, galite pamatyti tik didžiulę erdvės tuštumą, kuri leidžia suprasti, kad esame tik maža didžiulės Visatos dalis.

Tai pirmasis Wandto skrydis į kosmosą, o į TKS jis atvyko sausio 20 d. kaip „SpaceX Ax-3“ misijos įgulos narys. Tokios misijos yra Amerikos kompanijų „SpaceX“ ir „Axiom Space“ bendradarbiavimo rezultatas. Pastaroji dalyvauja kuriant komercinę kosminę stotį, kuri pakeis TKS, bendradarbiaudama su NASA. Jau žinoma, kad TKS darbą baigs maždaug po 6 metų ir dabar NASA bando nuspręsti, kaip saugiai nuleisti stotį į Žemės atmosferą, kad ji ten sudegtų.

 

Iš pradžių „SpaceX Ax-3“ misijos įgula, kurią sudarė keturi astronautai, turėjo skristi į Žemę vasario 3 d., tačiau oro sąlygos Žemėje to neleido. Kitas bandymas grįžti į Žemę turėjo įvykti vasario 6 dieną, tačiau netoli Floridos valstijos pakrantės, kur turėtų nusileisti erdvėlaivis „Crew Dragon“, orai vėl pasirodė neramūs. Kol kas nežinoma, kada astronautai grįš namo.

Wandto skrydis į kosmosą yra pirmojo ESA ir Švedijos nacionalinės kosmoso agentūros bendradarbiavimo su „Axiom Space“ dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()