Įspūdingi vaizdai! Užfiksuota, ką visiško Saulės užtemimo metu pamatė astronautai pro TKS langus (Foto, Video)  ()

Balandžio 8 dieną vykusio Saulės užtemimo metu Šiaurės Amerikos žemyno gyventojai galėjo pasigrožėti įspūdingu astronominiu reginiu. Tuo metu, kai Mėnulis praskriejo tarp Žemės ir Saulės, diena trumpam tapo naktimi.


Saulės užtemimo metu iš kosmoso buvo matyti šešėlis ant Žemės paviršiaus.
Saulės užtemimo metu iš kosmoso buvo matyti šešėlis ant Žemės paviršiaus.
© NOAA/EUMETSAT/SEN/NASA arch. nuotr. (Asmeninis albumas)

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-11 Įspūdingi vaizdai! Užfiksuota, ką visiško Saulės užtemimo metu pamatė astronautai pro TKS langus (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau ką tuo metu matė Tarptautinėje kosminėje stotyje esantys astronautai? Nors Žemėje šis įvykis yra pasitinkamas su didžiule euforija, žvelgiant į Žemę iš kosmoso tai tėra tik... pamažu judantis šešėlis.

Šį, nors ir ne tokį įspūdingą kaip Žemėje, reginį įamžino Tarptautinėje kosminėje stotyje savo misiją atliekantys astronautai, rašo The Forbes.

Saulės užtemimo šešėlį, susiformavusį Žemės paviršiuje, užfiksavo ir įvairūs dirbtiniai palydovai, pavyzdžiui, GOES-16 ir GEOS-18, praneša EUMETSAT.

Miesto žvėriukas! Modernus dizainas, ultra lengvas, smagiai valdomas, galingas ir greitas. Išbandėme neregėtą el. dviratį (Video, Foto, „Engwe P20“ apžvalga)
8321 4

„Engwe P20“ - ką tik pristatytas el. dviratis. Toks, kokio šis gamintojas dar niekada nėra pristatęs. Modernaus dizaino, ultra lengvas, galingas, greitas, ypatingai smagiai valdomas, kompaktiškai sulankstomas, puikūs techniniai sprendimai. Ar viskas taip tobula? Na, šis dviratis skirtas tikrai ne kiekvienam.

Išsamiau

Kaip rašo NASA, visiško Saulės užtemimo metu, vykusio balandžio 8 dieną, TKS praskriejo Žemės orbitoje pro Mėnulio suformuotą šešėlį ir jį užfiksavo.

Žemėje esantys stebėtojai negalėjo pamatyti TKS, nes įprastai ji tėra miniatiūrinis šviesus taškelis nakties danguje, kuomet Saulės spinduliai atsispindi nuo Saulės baterijų.

Taigi, pasinaudoję proga, balandžio 8 dieną skriedami virš Žemės ties pietryčių Kanada NASA astronautai Matthew Dominickas ir Jeanette Epps nufotografavo ir įamžino po jais esantį Mėnulio šešėlį Žemėje, kai šis judėjo iš Niujorko valstijos į Niufaundlendą.

 

 

Paties Saulės užtemimo vaizdai (panašūs kaip ir Žemėje esantiems) buvo matomi tik per Rusijos kosmoso tarnybos „Roskosmos“ kosminės stoties segmento langus, tačiau jie buvo nepasiekiami dėl esamų krovinių apribojimų, rašo NASA.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()