NASA bando nusileidimui Marse skirtą milžinišką parašiutą  (0)

Havajuose (JAV) NASA pradėjo eksperimentinio parašiuto, skirto didelės masės krovinių nuleidimui Marso paviršiuje, bandymus, pranešė „ABC News“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-06-03 NASA bando nusileidimui Marse skirtą milžinišką parašiutą  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak NASA atstovų, dešimtmečius JAV marsaeigiai ir kiti Marso paviršiaus tyrimams skirti kosminiai aparatai būdavo minkštai nuleidžiami į Raudonąją planetą naudojant tokios pačios konstrukcijos parašiutus. Tačiau dabar, atsižvelgiant į NASA planus ateityje rengti pilotuojamas misijas į Marsą, prireikė naujos kartos parašiuto, kuris galėtų minkštai nuleisti kosminę kapsulę su kroviniais ir astronautais.

Tokio tipo parašiuto prototipas ir bus bandomas Havajuose, sakoma pranešime. Jei oro sąlygos bus tinkamos, bandomasis stratosferinio oro baliono pakilimas į aukštuosius Žemės atmosferos sluoksnius, kuriuose bus imituojamos labai išretėjusios Marso atmosferos sąlygos, įvyks antradienį.

NASA inžinieriai savo sukurtą 33 metrų skersmens parašiutą - dvigubai didesnį nei tas, kuris buvo naudojamas Marse nuleidžiant 1 tonos masės marsaeigį „Curiosity“ - stratosferiniu balionu iškels į 37 kilometrų aukštį virš Ramiojo vandenyno. Taba bus paleistas prie ko prikabintas į skraidančiąją lėkštę panašios formos aparatas su parašiutu. Atsiskyręs nuo baliono šis aparatas įjungs raketinius variklius ir pakils į 55 kilometrų aukštį, kuriame sąlygos labai panašios į Marso atmosferą.

Tada parašiutas pradės leistis į vandenyną. Leidimosi metu aplink aparatą išsiskleis pripučiamas parašiuto korpusas, kuris sulėtins kritimo procesą. Dar vėliau iš aparato bus išleistas parašiuto sparnas, kuris nukreips jį reikiama linkme ir greičiu, kol įvyks minkštas nusileidimas Ramiojo vandenyno paviršiuje, sakoma pranešime.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(23)
(2)
(21)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: