Taip atrodytų Čuriumovo-Gerasimenkos kometa greta Los Andželo  (8)

Pffff! Kažkokie juokingi 3,5 km! (Maždaug toks yra Čuriumovo-Gerasimenkos kometos skersmuo). Tačiau vienas astronomijos mėgėjas pateikė savo vizualinių argumentų, bylojančių, kad viskas ne taip ir juokinga, o kometa – visai ne smiltelė. Štai taip šalia šios kometos atrodytų Los Andželas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-08-21 Taip atrodytų Čuriumovo-Gerasimenkos kometa greta Los Andželo  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors nuotraukoje matyti tik centrinė Los Andželo dalis, vis dėlto kadras daugiau nei iškalbingas. Suvokti tikrąjį kometos dydį šioje nuotraukoje padeda dangoraižiai, kurie greta Čuriumovo-Gerasimenkos luisto atrodo it skiedrelės.

Taip, kometos skersmuo toks, kad šį dangaus kūną būtų galima be vargo apeiti pėsčiomis. O žygis užtruktų valandą, kitą (jei, žinoma, gravitacija būtų žemiška). Bet jei taip atrodo tik 3 km skersmens kosminis kūnas, kaip turėtų atrodyti dinozaurų išmirimo erą pradėjęs 10 km skersmens asteroidas? Ir, savo ruožtų, ką sugebėtų nuveikti šitas 3 km skersmens "pyplys"? Prisiminti turbūt būtų ką. Tik vargu ar būtų kam.

Šio palyginamojo kadro autorius pasivadino pseudonimu Michael@quark1972. Astronomijos mėgėjas šį vaizdą sumodeliavo iš panoraminės Los Andželo fotografijos ir ESA zondo "Rosetta" Žemėn atsiųsto Čuriumovo-Gerasimenkos kometos kadro.

"Rosettos" "filialas" "Philae" ant kometos po poros, trejeto mėnesių nusileis. Laimė, kometa ant Los Andželo nei kristi, nei leistis neturėtų – mūsų planetos susidūrimo su šiuo dangaus kūno grėsmė nenumatoma, nes jų orbitų trajektorijos nesusikerta. Deja, to negalima pasakyti apie kitų – taip pat ir didesnių – kometų ar asteroidų orbitas.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(46)
(0)
(46)

Komentarai (8)