Į Mėnulį vos per 4 valandas! Neįmanomu laikytas raketinis variklis – veikia  (32)

Tikėtina, kad žmonija gerokai priartėjo prie pilotuojamų tarpplanetinių kelionių svajonės išsipildymo: mokslininkai patvirtino, kad elektromagnetinis variklis tikrai veikia ir raketą iki Mėnulio jis gali nuskraidinti per 4 valandas, rašo telegraph.co.uk.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-07-29 Į Mėnulį vos per 4 valandas! Neįmanomu laikytas raketinis variklis – veikia  (32)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektromagnetinio variklio idėją dar prieš 15 metų pirmasis iškėlė britas Rogeris Shawyeris, tačiau skeptikai jį išjuokė – buvo manoma, kad tokio variklio veikimo principas moksliniu požiūriu yra neįmanomas.

Variklis trauką sukuria naudodamas Saulės energiją, kuri generuoja mikrobangų srautą, uždaroje kameroje judantį pirmyn ir atgal. Tai reiškia, kad variklis teoriškai galėtų veikti amžinai, be jokio fizinio, masę turinčio kuro tol, kol kas nors nesugestų.

Variklis, lyginamas su serialo „Star Trek“ impulsiniu varikliu, mokslininkus privertė gerokai pasikrapštyti pakaušį: jis pažeidžia fundamentalią fizikinę koncepciją – judesio momento tvermės dėsnį, kuris smarkiai supaprastintai byloja, kad tam, jog kas nors pajudėtų į priekį, kažkas turi pajudėti ir priešinga kryptimi. Tai reiškia, kad jokių masę turinčių dalelių neišmetantis elektromagnetinis variklis judėti neturėtų, nes jo vidaus kameroje judančios mikrobangos kompensuoja atsimušimais į vieną kameros pusę kompensuoja atsimušimus į kitą pusę.

Tačiau pastaraisiais metais NASA patvirtino mananti, jog elektromagnetinis variklis veikia, o Vokietijos Drezdeno technologijų universiteto profesorius Martinas Tajmaras, atlikęs savo tyrimus, taip pat patvirtino, kad variklis trauką generuoja.

Variklio generuojama trauka yra kelis tūkstančius kartų didesnė nei fotoninio variklio (milžiniško veidrodžio, kurį stumia žvaigždės šviesa), ji raketą iki Marso nugabentų per 70 dienų, iki Plutono – per 18 mėnesių. Kelionė į Kentauro Alfą, kuri naudojantis šiandien įprastomis technologijomis truktų dešimtimis tūkstančių metų, galėtų būti atlikta vos per šimtmetį.

„Mūsų bandymų programa negali patvirtinti ar paneigti, kad elektromagnetinis variklis veikia, bet ji gali nepriklausomai įvertinti įmanomus šalutinius poveikius iki šiol atliktuose traukos matavimo metoduose. Tačiau, nepaisant to, eliminavus daugybę galimų klaidų šaltinių, mes stebėjome trauką, artimą iš anksto prognozuotai. Tai turėtų tapti priežastimi ir toliau analizuoti reiškinį“, – aiškina mokslininkas.

„Mūsų matavimai, atlikti po nuodugnios šiluminių ir elektromagnetinių interferencijų patikros, rodo, kad trauka yra panaši, kaip ir nustatyta ankstesniais eksperimentais. Ir jeigu variklis pasirodys tikrai veikiantis, jis galėtų sukelti revoliuciją kosminių kelionių srityje“, – pridūrė profesorius.

Pirmojo išjuokto variklio autorius R. Shawyeris taip pat tikina, kad jau po kelių mėnesių bus parengęs naujais rezultatais pagrįstą recenzuojamam leidiniui skirtą publikaciją įrodančią, kad jo variklis veikia. Kaip bebūtų, mokslininkai iki šiol nenutuokia, kaip iš tikrųjų veikia tas variklis. NASA iškėlė idėją, kad variklio veikimo pagrindas gali būti susijęs su subatominių dalelių, nuolat susidarančių ir išnykstančių vakuume, manipuliacijomis.

Prof. M. Tajmero tyrimo duomenys buvo paskelbti šią savaitę vykstančiame Amerikos aeronautikos ir astronautikos instituto organizuotame Traukos ir energijos forume bei parodoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(462)
(6)
(451)

Komentarai (32)