Policijos pareigūnai studentų teleskopą naktį palaikė prieštankiniu pabūklu (Video)  (10)

Turbūt pamenate neseniai publikuotą komišką istoriją apie kelis siaurapročius, kuriems susišvietė lazeriuku pašviesti į policijos sraigtasparnio pareigūnui į akis? Šiaurės Dakotoje dar kurioziškesnis ATVIRKŠČIAS atvejis, kai siauraprotiškumą dviejų jaunuolių atžvilgiu pademonstravo vietos policijos pareigūnai. Taigi, rezultatas lygus 1-1.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-09-07 Policijos pareigūnai studentų teleskopą naktį palaikė prieštankiniu pabūklu (Video)  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dviem Šiaurės Dakotos universiteto studentams praėjusį pirmadienį gerokai baimės įvarė Fargo miestelio (Šiaurės Dakota, JAV) policijos pareigūnai. Norėdami pažiūrėti į mėnulį ir planetas, Levis Joraanstadas ir Colinas Waldera prie savo namų garažo statėsi teleskopą. Staiga vaikinai suakmenėjo nutvieksti ryškių šviesų ir per megafoną išgirdę reikalavimą nejudėti.

Apakinti ryškios šviesos, jaunuoliai pamanė, kad čia kas nors nevykusiai pokštauja, todėl nusprendė nekreipti dėmesio ir tęsė praengiamuosius naktinio dangaus stebėjimo darbus.

Miestelio policijos nuovados atstovas spaudai praneša, kad naktį Fargo gatvėse patruliavęs policijos pareigūnų ekipažas pastebėjo du įtartinus asmenis. L. Joraanstado tamsus džemperis su baltomis raidėmis ant nugaros vienam pareigūnui pasirodė panašus į specialiųjų pajėgų liemenę. Lyg to būtų maža, tokią liemenę vilkintis siluetas kilnojo daiktą, panašų į nešiojamą "Bazuka" tipo prieštankinį pabūklą.

Pareigūnas susisiekė su dispečeriu ir pamėgino išsiaiškinti, ar tą naktį miestelyje nevykdoma kokia nors specialiųjų pajėgų operacija. Sužinojęs, kad nieko panašaus nevyksta, patrulių ekipažas iškvietė pastiprinimą. Įvykio vieton atvyko dar vienas ekipažas. Tuomet "keturi policijos pareigūnai su įtariamais subjektais užmezgė verbalinį kontaktą."

Teleskopą prie garažo statęs studentas L. Joraanstadas pasakojo, jog viskas galėjo baigtis labai liūdnai. Mat astronomijos mėgėjai pamanė, jog iš jų pasityčioti sumanė netoliese esančio koledžo studentai, su kuriais jie buvo kalbėjęsi prieš keletą valandų ir jiems sakę, jog ketina pasidairyti į žvaigždes. Todėl du vaikinai ignoravo "pokštininkus", neįtardami, kad jiems šaukia policijos pareigūnai – ir toliau rausėsi po savo krepšius.

"Mes su kambario draugu toliau statėm teleskopą ir net pyktelėjom – kas čia per dundukai krečia nejuokingus pokštus, - pasakojo Šiaurės Dakotos universiteto pirmakursis L. Joraanstadas. – Taip juokauti labai kvaila. O tada išgirdom reikalavimus tučtuojau sustingti ir nejudėti – kitaip į mus bus paleisti šūviai! Mudu susižvalgėm ir nusprendėm nerizikuoti bei paklusti reikalavimui."

Policijos pranešime spaudai dėstoma, kad naktį pavojus jaunuolių sveikatai ar gyvybei sulaikymo metu nebuvo kilęs – savo veiksmus policijos pareigūnai pavadino "prevencine priemone", pritaikyta "tam, kad paskui nereiktų gailėtis".

L. Joraanstadas pasakojo, kad, išgirdę sulaikytųjų paaiškinimą ir supratę savo klaidą, pareigūnai nuoširdžiai atsiprašė. Specialiųjų pajėgų būrys iškviestas nebuvo.

Vaizdo siužetas apie nesusipratimą su teleskopu.

O įvadinėje pastraipoje minėtą istoriją apie lazeriuku į akis policijos sraigtasparnio pilotui švysčiojusius genijus rasite čia.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(11)
(2)
(9)

Komentarai (10)