Link Žemės artinasi neaiškios kilmės kosminės šiukšlės  (3)

Neaiškios kilmės kosminių nuolaužų dalys, kurios skrieja iš už Mėnulio, astronomams suteiks galimybę stebėti, kaip objektas juda į Žemę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Objektas WT1190F unikalus tuo, kad mokslininkai gali labai tiksliai nustatyti jo trajektoriją, o Billas Gray'us iš NASA Reaktyvinio laboratorijos nustatė laiką, kada kosminės šiukšlės įskries į mūsų planetą. Tai bus labai greitai.

Kosminės nuolaužos lapkričio tryliktąją 8 val. 25 min. Lietuvos laiku pasieks Žemės atmosferą. Didžioji dalis objekto sudegs, o liekanos turėtų nukristi į Indijos vandenyną, taigi teorinė grėsmė nukentėti žmonėms yra, rašo Vice.com.

Astronomai sugebėjo numatyti tik apytikslį kūno dydį ir tai, kad jis greičiausiai tuščiaviduris. Mokslininkai mano, kad objektas buvo pagamintas žmogaus. Anot Harvardo – Smitsono astrofiziko  Jonathano McDowello, WT1190F gali būti senos Mėnulio kosminių misijų raketos dalis.

Kosminių šiukšlių žemesnėje Žemės orbitoje apstu, tačiau nuolatos sekama vos 20 kosminių šiukšlių kūnų.

Objektas WT1190F mokslininkams leis patikrinti ir naują kosminių objektų sekimo tinklą, kuris skirtas sekti potencialiai Žemei pavojingus kosminius kūnus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(24)
(2)
(22)

Komentarai (3)