Smalsumą apie ateivių civilizaciją kursčiusi žvaigždė nežada nieko gero  (0)

Praėjusį mėnesį žvaigždė KIC 8462852 pritraukė žiniasklaidos dėmesį, kai astronomai pastebėjo, kad penktadalį nuo jos sklindančios šviesos periodiškai pritemdė struktūra, kuri, pasak astrofizikų, buvo per daug didelė ir per daug neįprasta, kad ją galima būtų vadinti planeta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Blogos žinios ateivių medžiotojams: neįprastai pritemstančios žvaigždės KIC 8462852 stebėjimai nerodo jokių nežemiškos gyvybės pėdsakų. Tačiau mokslininkai mano, kad žvaigždės pritemimai gali byloti apie dar nežinomą astronominį reiškinį, skelbia Sciencealert.com.

Astronomai iškėlė įvairių hipotezių – vieni sakė, kad tai gali būti milžiniška aplink žvaigždę besisukanti šiukšlių krūva, kiti - kad žvaigždė yra labai keistos formos arba kad šviesą blokuoja ateivių sukurta Dysono sferos dalis.

Toks susidomėjimas nežemiškos gyvybės paieškomis užsiimančio instituto SETI mokslininkus į žvaigždę paragino nukreipti 42 radijo teleskopus.

Per pirmąsias keletą savaičių nerasta jokių nežemiškos gyvybės ženklų ir kol kas neatrodo, kad paieškos galėtų duoti vaisių vėliau.

Tiesa, nors astronomai nesitiki rasti nežemiškos gyvybės įrodymų, KIC 8462852 gali padėti aptikti astronomijos fenomeną, nes iki šiol nerasta tokio didelio žvaigždės pritemimo paaiškinimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(7)
(14)

Komentarai (0)