Neatpažintas objektas WTF krinta į Indijos vandenyną (Slooh observatorijos tiesioginė transliacija)  (0)

Taip jau nutiko, kad neidentifikuotas kosminis objektas WT1190F (pramintas WTF) į Žemę rėšis ne kurią nors kitą dieną, o lapkričio 13-osios penktadienio popietę. Astronomijos populiarinimo projektas Slooh, internete transliuojantis svarbiausius astronominius įvykius (Saulės ir Mėnulio užtemimus, asteroidų priartėjimus ir pan.), šią popietę tiesiogiai transliuos ir mįslingojo objekto kritimą į Indijos vandenyno bangas prie Šri Lankos krantų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-11-13 Neatpažintas objektas WTF krinta į Indijos vandenyną (Slooh observatorijos tiesioginė transliacija)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors nežinomo objekto susidūrimas su Žeme penktadienį ir dar 13-ą dieną turėtų skambėti kaip prasta naujiena, mokslininkai trina rankas iš džiaugsmo – jiems tai yra neeilinė proga stebėti ir fiksuoti, kaip su atmosfera sąveikauja į Žemę krintantys objektai.

Manoma, kad neidentifikuotas kosminis objektas WT1190F, ko gero, yra kokia nors kosminė šiukšlė, kuri pūkštelės į Indijos vandenyną už maždaug 100 km nuo pietinio Šri Lankos salos kranto. Nors nėra jokio patikimo būdo identifikuoti krintantį objektą, Europos kosminės agentūros (ESA) mokslininkai beveik įsitikinę, jog tai – raketos korpuso fragmentas, grįžtantis į Žemę. Manoma, kad didžioji dalis objekto sudegs atmosferoje.

ESA seka objekto skrydžio trajektoriją nuo pat tos akimirkos, kai jis buvo pastebėtas. Iki tol jis skriejo tolokai už Mėnulio orbitos. WTF1190F kritimo trajektorija pirmąkart apskaičiuota dar 2012 m. Neatpažintą objektą šį mėnesį dar kartą atrado Catalina Sky Survey astronomai iš Arizonos universiteto.

Beje, Slooh bendruomenės narys, astronomas Tony Evansas pateikė po kelių valandų nukrisiančio neidentifikuoto objekto vaizdą orbitoje (spustelėkite žemiau esančią iliustraciją).

Tiesioginės Slooh transliacijos pradžia – 15:00 val. Lietuvos laiku.

Tiesioginė transliacija

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(4)
(31)

Komentarai (0)