Rusai ketina įžiebti ryškiausią žvaigždę danguje, matomą iš bet kurio planetos taško

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2016-03-02 08:56
Nuoširdžiai tikiuosi, kad projektas fail'ins. Mažiausiai reikia kosminių šiukšlių, ir dar ryškiai šviečiančių.
hamann 2016-03-02 08:59
Čią ką, rusijoj metų ataskaitinis laikotarpis artėja? Reik visom valstybinėm įmonėm kuo daugiau "net analog vmire" nesąmonių pristatyt?
vardasas 2016-03-02 09:13
O sirijus ir a canis major ne skirtingos zvaigzdes tik tame paciame zvaigzdyne?
enzim 2016-03-02 09:49
Projektas ne beprasmis. Savo laiku buvo planuojama sukurti orbitoje milžiniškus veidrodžius, kad būtų galima nukreipti šviesą į aplink poliarinį ratą esančius miestus poliarinės nakties metu. Projektas ne valstybės, o entuziastų, taip, kad nėra ko lieja tulžį.Linkiu, kad kūrėjams viskas pavyktų, o visokie stabdžiai užkimtų. Viskas ten gerai: Sirijus- Didžiojo Šuns alfa.
jurgisgl 2016-03-02 11:05
Rusija savam stiliui. Nesvarbu, kad palydovas nieko nedarys ir bus praktiškai tik kosmoso šiukšlė, bet tai juk pats ryškiausias. Galėtų ir protingiau panaudot surinktus pinigus.
Arns 2016-03-02 12:03
.
sub 2016-03-02 13:31
Jau antras straipsnis, čia Rusija metinę kosmoso užkariavimo ataskaita pateikia? Mano manymu, tai jie tiesiog ruošiasi kurti kosminę priešlėktuvinę gynybą, bet kaip visada jų kūrimo būdas "s pomoshyu kuvaldi i kakoy to materi" - tai tikėtina kažkas nepavyks, priešlėktuvinė gynyba sprogs ir kuriam laikui įsižiebs gana ryški kosmoso šiūkšlė, pavadinimu "zvezda", nematoma iš bet kurio planetos taško. RU just trolling? I hope.
lucy 2016-03-02 13:48
Garantuoju, jeigu iš bet kur kitur išskristų tas palydovas tai čia daugumos komentatorių nuotaikos būtų kitokios Jei būtų iš JAV tai haman būtų parašęs jog taip USA skleidžia gėrį ir teisybę ir "freedom" nes tai juk simbolinis teisybės ženklas ar panašiai. Tada haman būtų užpliusuotas immortal ir draugų smurfų +10 reitingu, bet gi čia Rusija reikia pamazgų papilti. O jei palydovas būtų iš Lietuvos, tai čia būtų absoliuti revoliucija (kas iš esmės teisybė, neskaitant poros jau prieš tai panašaus pobūdžio paleistų, bet nesėkmingų palydovų skirtų miestams apšviesti). Sorry, bet nesusilaikau nepašiepiant jūsų galit minusuoti PS pirmą kartą taip smagiai smailus dėliojau PSS, kada technologijos išsigime į fleimwar tipo diskusijas. Seniau tokio briedo nebūdavo pafleimindavom tik apie samsung vs apple, o ir tada galvojau kas per š I WAS SO WRONG. PSSS o jeigu asmeniškai sveikinu rusus su idėja, naudos nedaug, bet bus gal įdomu naktį pažiūrėt, o į žvaigždes žiūrėti mėgstu.
hamann 2016-03-02 14:00
Nuo tada kai rusija pradėjo floodinti pasaulinę žiniasklaidą savo absurdiškais "net analog vmire" pareiškimais.
immortallt 2016-03-02 14:24
Rusija daug pareiškimų daro, kaip kažką padarys, ko visas pasaulis nesugeba. Dažniausiai nepadaro iš vis, o jei kažką padaro, tai būna tiek atgyvenę, kad likęs pasaulis tiesiog nebedaro, o rusai pasivijo pagaliau, sąvartyne stakles rado ir gamina net analog v mire.
lucy 2016-03-02 14:47
Eikit išsinuomokit kambarį vienai nakčiai
Sonnerie 2016-03-02 16:05
Bet rimtai, idomus komentatoriai cia. Man visai idomus projektas atrodo, ir pasiziuret gal bus grazu. Bet kadangi cia Rusija planuoja daryt, savaime suprantama viskas tera tik didelis sudo gabalas.
Instruktorius 2016-03-02 20:45
Klausykite , lucy ir Sonnerie, tikrai nera nusistatymo pries Rusija, kaiptik Rusija didi valstybe, su labai sudetinga istorija. Turiu neviena drauga rusa, pats gyvenu tarp ju, ir zinok jie puikus zmones pajuokausiu tie kurie televizoriaus neziuri... nes kaip suprantu jei saknys rusiskos tai zinoma ir tv ziuri rusiskai, ir kokie kanalai? ogi rusiski... tai apie politika geriau su jais nesileisti i kalbas . bet kas liecia pasitikejima, tai kaimynui galeciau vaika palikti priziureti, saugotu ji kaip savo, puikus zmones, visada pasisveikina... jei USA isleistu toki palidova i kosmosa tai butu nesusipratimas, tik pinigu svaistymas, ir dabar tarptautine kosmine stotis matytusi plika akimi jei giedra naktis butu, kam tokie palydovai reikalingi kai yra tikros zvaigzdes? pasipuikuoti? pasipuikuokite gerindami zmonems gyvenimo salygas, nekariaudami, negrasindami savo milzinisku branduoliniu arsenalu, gesindami karinius konfliktus,(neokupuojant teritorijos) bendradarbiaukite su EU ar tai USA vystydami tarpusavio pasitikejima ir verslus, vietoj sankciju,..
lucy 2016-03-02 21:36
Jei čia man taikai jog aš ale rusiškos kilmės ir per daug TV žiūriu tai klysti, aš net rusiškai nesuprantu. Mane tiesiog senų seniausiai užbiesino visokie kaip taisyklė su vėlevėlėmis ar herbais avataruose, kurie pastoviai pila š ant rusų. Nelaikau Rusijos šventa karve, bet jie bent jau "tvarkosi" tik aplink save, o USA po visą pasaulį, abi realiai savanaudiškos šalys siekiančios gerovės sau, bet esmė yra kaip viskas yra pateikiama mums lietuviams per žinias - jokio objektyvumo. O čia jei manai jog JAV yra šventa karvė, kur viskas vykdoma "pasitikėjimu" tai kam jiems tokia armija ir ką jie veikia pas arabų, supranti jog visa emigrantų krizė ISIS yra būtent USA sukeltų karų pasekmė? Nzn ir abejoju ar toks buvo USA tikslas tame regione, bet turim didelį verdantį šūdą, o liūdniausia jog EU susrebia visas pasekmes t.y. pabėgėliai. Aišku per mūsų žinias nė pusė žodžio dėl ko tie pabėgėliai ar ISIS radosi. Ar išties žmonės tokie durni jog nesupranta ar tiek niekam nerūpi, atrodo, jog abu atvejai, o štai turim ir veikėjų vėlevėlininkų/herbininkų kurie ir patenkinti dėl to. Bottom line jei būtumėm tikrai savarankiška ir nepriklausoma valstybė ant USA būtų pilama dar daugiau š nei ant rusų.
manas 2016-03-02 21:43
Ideja grazi, tik skystai skamba tas 16kvadratu, ar tikrai toks mazas objektas galetu atrodyti kaip ryskiausia zvaigzde. Jei bus kaip visos kitos tai pinigu ismetimas..
mch0lic 2016-03-02 23:37
Galiu aš jum duot b... nukirst, kad nei jie darys, nei jie kels, o jei ir darys ir kels vis tiek nukris ta jų raketa nešėja ir viskas tuo pasibaigs. Eilinis propagandinis straipsnis apie utopinius planus pakelt avių moralę rusijoje, ir pasipelnyt iš š... perspausdinimo lietuvoje...
Arns 2016-03-03 00:00
Vargu ar jiems iš viso įdomu ar Lietuvoje tai perspausdins, juolab projektas prasidėjo 2014 m., ir pagal jų pateikiamus duomenis, projektas praktiškai baigtas.
Talkatif 2016-03-03 00:20
Jei tas praktiškai končinas projektas šįmet bus pakeltas, duosiu Arniui kepurę prišikt. Priminkit ant naujako.
McKlausda 2016-03-03 10:57
Na, 16m2 veidrodžio orbitoje neturėtų šviesti ryškiau už TKS (juo labiau kaip Mėnulis), tai tiek to, tegu skraido. Bet periodiškai kelis kartus per naktį praskrendantis Mėnulio ryškio objektas normaliai trukdytų astrofotografams. O ir stebėtojams per teleskopą akimis periodiškai būtų sugadinama naktinė akių adaptacija. Taip kad antras Mėnulio ryškio objektas niekam nereikalingas, IMHO.