NASA darbuotojas papasakojo tiesą apie ateivių pasirodymus (Video)  ()

Jamesas Obergas dar tada, kai 1990 m. dirbo NASA, labai rimtai susidomėjo, kodėl žmonės taip dažnai regi ateivius, internete daugybė istorijų apie susidūrimus su NSO, o aktyvistai nežemiškos kilmės objektus nuolat aptinka NASA darytose nuotraukose ar kosmose filmuotoje medžiagoje. Dabar dirbdamas žurnalistu jis negaili laiko ir jau žino tikrus atsakymus, kas išties yra Kalifornijos danguje regėtas žydras spindulys ar iš kosminio laivo nufilmuotos „gyvos“ dėmės.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-06-10 NASA darbuotojas papasakojo tiesą apie ateivių pasirodymus (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip supratote, Jamesas Obergas atidžiai nagrinėja kiekvieną užfiksuotą ateivių apsireiškimą, liudytojų parodymus tik tam, kad rastų kur kas žemiškesnį stebimo reiškinio paaiškinimą.

„Mūsų juslių sistema puikiai veikia Žemės sąlygomis. Tačiau mes vis dar esame lokali civilizacija. Ir kai susiduriame su reiškiniu, kuris šiek tiek didesnis už mūsų rajonėlį, mūsų regėjimo organai sutrinka“, – sakė tyrėjas leidiniui „Atlas Obscura“.

J.Obergas mano, kad žmogaus jutimai suderinti taip, jog suvoktų lėtai judančius objektus, tam tikras apšvietimo sąlygas atmosferoje. Kai tos sąlygos drastiškai pasikeičia, mūsų pojūčiai teikia iškreiptą informaciją ir tai įkvepia įvairius mistinius reiškinių aiškinimus.

Kaip pavyzdį jis pateikė trijų kosminių reiškinių, kurie taip apgavo žmonių akis, kad tapo ateivių egzistavimo „įrodymais“, išaiškinimus.

1. Mėlynos liepsnos danguje

Praėjusių metų lapkričio 7 d. 18.00 val. Kalifornijos (JAV) gyventojai danguje išvydo kur kas daugiau negu žvaigždes. Ten skriejo keistas objektas, kuris tiesiai prieš paklaikusių žioplių akis sprogo ir virto milžiniška melsvai švytinčia uodega (prožektoriumi ar akimi).

Ne viena toje valstijoje gyvenanti žvaigždė prarado žadą, net Kim Kardashian apie tai rašė savo „Twitter“. Žodžiu, kelnės buvo pilnos – visi pamatė gyvą ateivių egzistavimo įrodymą. Kas dar gali mesti tokią melsvų liepsnų uodegą, jei ne atmosfera skriejantis ateivių laivas?

Jamesas Obergas sako, kad tai buvo ne liepsnos, ne ateiviai ir ne atmosferoje skrendantis laivas. Tai tiesiog kosmose skrendančios raketos dūmų uodega. Mažos dalelės, kurias išmetė raketinis variklis, varantis raketą už atmosferos ribų. Analogiškos toms juostoms, kurias palieka reaktyviniai lėktuvai danguje.

Kosmose tokios dalelės nevirsta debesėlius primenančiais kamuoliais, o sklinda piltuvo forma. Be to, jei raketa pakankamai aukštai, ją gali apšviesti Saulė, tad prietemoje jau atsidūrusiems stebėtojams efektas atrodo dar stipresnis. Taigi, liepsnomis spjaudantis objektas – viso labo saulės apšviestas raketos paliktų dūmelių debesiukas kosmose.

Juolab, kad ir raketa netrukus atsirado – konkrečiai šį Kalifornijoje stebėtą reiškinį sukėlė JAV karinio laivyno bandymuose paleista raketa. Tačiau kažką panašaus daugybę kartų stebėjo ir Rusijos, ir Australijos gyventojai.

„Tūkstančiai žmonių būtų visiškai teisingai suvokę tai, ką mato jų akys, jei tas reiškinys būtų vykęs keleto kilometrų atstumu. Tačiau jie regėjo tai, kas vyko už 400 km, kosmose, nematomos Saulės šviesoje. Todėl jie ir suklydo. Nes tokiam reiškiniui neparuošė žmogaus patirtis“, – sako J.Obergas.

2. Kosminės pleiskanos

Dauguma NASA kosminių laivų turi gale įrengtas kameras, kurios dažniausiai nelabai kokybiškai filmuoja Žemės paviršių. „Youtube“ tų kamerų fiksuotų vaizdų daugybė. Ir ne ką mažiau ateivių ieškotojų šūksnių apie „atradimus“, kuriuos padarė stebėdami jų fiksuotą medžiagą.

Labai dažnai kameros plote pasirodo paslaptingos dėmės ar taškai, kurie lėtai juda per ekraną. Tokios dėmės paskatino sukurti daugybę teorijų. Gal tai slaptas ginklas, gal pasiklydę palydovai, o gal – ateivių laivai?

J.Obergas vėlgi sako, kad tokias išvadas mus verčia daryti tai, kad mąstome žemiškomis kategorijomis. Žiūrėdami nufilmuotą vaizdą įsivaizduojame, kad kamera įrengta stacionariai, arba juda labai lėtai. Išties kosmose palydovas skrieja kokių 28 tūks. km/val. greičiu. Bet koks kita orbita skriejantis kūnas – sovietų raketa, ateivių palydovas ir t.t. – ekrane mirktelėtų trumpiau nei sekundę. Panašiai, kaip autostrada priešpriešiais pralekiantis automobilis, tik gerokai trumpiau.

„Dėl to kiekvienas daiktas, kuris skrieja šalia kosminio laivo pakankamai ilgai, kad jį rodytų kamera, yra iš to paties laivo. Kas yra konkrečiai vienas ar kitas skrendantis taškelis, pasakyti sunku, bet greičiausiai tai tik ledo kristalai, kurie atitrūko nuo kokios nors konstrukcijos ir skrieja šalia. Aš tokius dalykus vadinu „kosminėmis pleiskanomis“, – daugeliui labai paslaptingai atrodantį reiškinį paaiškino J.Obergas.

Jis atkreipė dėmesį, kad jei žiūrėtume į vieną kurį nors tašką, jis visada skrietų tiesia trajektorija, kaip kosmose skrieja kiekvienas pastumtas daiktas. Stebėti juos gana įdomu, tad dar su kolegomis iš NASA dažnai mėgdavo pažiūrėti tokius vaizdo įrašus.

3. Šešėlis

Įtaigiausiai atrodo tie kosminio laivo kameros fiksuoti vaizdai, kuriuose keisti objektai atsiranda staiga, lyg iš niekur. Kaip tos netikėtai atsirandančios švieselės, kurias 1996 m. užfiksavo kosminio kelto „Columbia“ galinė kamera. J.Obergas atkreipė dėmesį, kad toks reiškinys visuomet stebimas tam tikru konkrečiu momentu – kai kosminis laivas išlenda iš Žemės šešėlio ir jį apšviečia Saulė.

„Kamera fiksuoja vaizdą už kosminio kelto ir staiga ekrane pasirodo tos dėmės. Net kai žinai, kad tai tos pačios „kosminės pleiskanos“, jos trikdo“, – sako tyrėjas.

Tačiau realiai ir šis reiškinys paaiškinamas labai paprasta – taškučiai nedingsta ir neatsiranda iš niekur. Tiesiog kosmose šviesa sklinda kitaip negu atmosferoje, tad daiktas, atsidūręs to paties laivo šešėlyje, tampa nematomas akims, o išniręs iš jo staiga sušvyti, nes atspindi saulės šviesą.

Kosminio kelto šešėlio pamatyti neįmanoma, nes jis neturi ant ko kristi. Tad jokie čia ne ateiviai, o tik šešėlių žaismas, apgaunantis mūsų Žemės sąlygoms pritaikytą regėjimą.

Taip ir linksminasi buvęs NASA darbuotojas, stebėdamas, kaip akių apgaulė internete virsta sąmokslo teorijomis, o įvairių teorijų šalininkai komentuodami tuos vaizdo įrašus „Youtube“ vienas kitą vadina kvailiais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(29)
(35)
(-6)

Komentarai ()