Žmogaus skrydis į Marsą dar arčiau realybės: „SpaceX“ jau išbandė tam skirtus variklius (Video)  ()

„SpaceX“ vadovas Elonas Muskas, 67-ajame tarptautiniame astronautikos kongrese kalbėdamas apie savo planą netrukus nuo Marso pradėti Saulės sistemos planetų kolonizacija, turės svarų įrodymą, kad tai ne tušti žodžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rengdamasis jai verslininkas pasidalijo keliomis nuotraukomis, kuriose užfiksuotas pirmasis tarpplanetinio laivo variklio „Raptor“ paleidimas.

Šis variklis sukurtas specialiai transportiniam laivui, kuris pradės Marso kolonizavimą. Savo „Twitter“ paskyroje E.Muskas pakomentavo, kad „Raptor“ degimo kameroje sukuriamas triskart didesnis slėgis, negu dabar raketas „Falcon 9“ į kosmosą keliančiame variklyje „Merlin“, o tai reiškia, kad jo galia keletą kartų didesnė.

Be to, jis nurodė, kad numatytas šio variklio savitasis impulsas privalės siekti 382 sekundes, o trauka (sakytume sukimo momentas, bet kas gi čia suksis) – 3 MN (meganiutonus).

Palyginkime: „Merilin“ savitasis impulsas yra 282 sekundės, o didžiausia trauka vakuume – 0,7 MN. Jis pasidalijo ir antra veikiančio variklio nuotrauka, kurioje aiškiai galima pamatyti ugnies stulpe susiformuojančius Macho žiedus (labai įgreitintų dujų stulpe matomi statiški, besikartojantys šviesos žiedai, dar vadinami smūginių bangų deimantais). Jaudina?

O jei dar prisiminsime neseniai išsakytą Stepheno Hawkingo įspėjimą, kad žmonija išliks tik tuo atveju, jei sugebės pasklisti už Žemės ribų, galime teigti, jog Elonas Muskas parodė Nojaus arkos variklį, kuris išgelbės žmoniją.

Žodžiu, ir mes laukiame, ką jis tame Astronautikos kongrese rugsėjo 27 d. vakarą (jis kalbės Meksikoje 14 val. 30 min. vietos laiku) pasakys apie konkrečius savo Marso kolonizavimo planus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(37)
(3)
(34)

Komentarai ()