Žydai skrenda į Mėnulį: nespėjo su Google, bet rankų nenuleido (Video)  ()

Anksti praeitą penktadienį (Lietuvos laiku) į kosmosą pakilo SpaceX Falcon 9 raketa, nešanti Izrealio kompanijos SpaceIL zondą Beresheet, kurio tikslas – nusileisti Mėnulyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-02-28 Žydai skrenda į Mėnulį: nespėjo su Google, bet rankų nenuleido (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei misija pavyks sėkmingai, Izraelis taps ketvirtąja valstybe, po JAV, Sovietų sąjungos ir Kinijos, kuriai pavyko sėkmingai nutūpdyti zondą kitame dangaus kūne.

SpaceIL buvo viena iš Google Lunar X konkurso dalyvių, tačiau, kaip ir kitos kompanijos, nespėjo įgyvendinti užduočių iki galutinio termino pernai kovą. Visgi kompanija nepasidavė ir nusprendė pradėtus darbus užbaigti.

Beresheet iki Mėnulio skris ilgiau nei mėnesį – nusileidimas planuojamas balandžio 11 dieną. Pagrindinė jo užduotis yra sėkmingai nusileisti, bet taip pat planuojami ir moksliniai tyrimai: zonde įmontuotas magnetometras ir veidrodis, kuris bus naudojamas lazeriniams atstumo matavimams.

Izraelio misija – ne vienintelė privati iniciatyva keliauti į Mėnulį; taip pat ten veržiasi ir kitos šalys: konkrečių planų skraidinti zondus per artimiausius porą metų turi Indija ir Kinija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()