Pasaulis užgniaužė kvapą – jau šį savaitgalį „SpaceX“ oficialiai pristatys naująjį kosminį laivą „Mk 1 Starship“ ir Elonas dalijasi monstriškų „Raptors“ variklių nuotraukomis bei pirmosiomis detalėmis (Foto) ATNAUJINIMAS: Live transliacija  ()

Šį šeštadienį „SpaceX“ kompanija pristatys naująjį „Starship“ prototipą ir visas detales, bet prieš tai Elonas Muskas siūlo šiek tiek pasidairyti po šį kosminį laivą, su kuriuo keliausime į Marsą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2019-09-27 Pasaulis užgniaužė kvapą – jau šį savaitgalį „SpaceX“ oficialiai pristatys naująjį kosminį laivą „Mk 1 Starship“ ir Elonas dalijasi monstriškų „Raptors“ variklių nuotraukomis bei pirmosiomis detalėmis (Foto) ATNAUJINIMAS: Live transliacija  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“ teigia, kad jau kitą mėnesį ketina atlikti pilną „Starship“ prototipo bandomąjį skrydį.

Taip pat Elonas Muskas Twitteryje tvirtino, kad prototipas, pavadintas „mark 1 (Mk 1)“, spalio mėn. atliks bandomąjį skrydį, kurio metu bus bandoma pasiekti 12 mylių (20 km) aukštį.

Bandomasis skrydis bus vykdomas „SpaceX“ bazėse, esančiose Pietų Teksase, netoli Boca Chica gyvenvietės. Ten pat, kur ir įvyks šį savaitgalį pristatymas.

Štai čia galime tiesiogiai stebėti, kaip vyks bandymas. Pats įdomumas turėtų prasidėti šiąnakt (rugsėjo 29 d.), apie 1 valandą nakties (Lietuvos laiku):

Prieš prasidedant pagrindiniam renginiui, Elonas Muskas paviešino pirmąsias įspūdingo „Mk 1 Starship“ kosminio laivo nuotraukas.

Elonas Muskas taip pat atskleidė keletą detalių apie naujojo prototipo konstrukcijas bei specifikacijas ir tvirtina, jog „Mk 1 Starship“ kosminis laivas bus 50 metrų aukščio ir su pilnais kuro bakais svers 1400 tonų.

„SpaceX“ vadovas paviešino ir tai, jog „Mk 1 Starship“ kosminį laivą į padanges kels 3 „Raptors“ varikliai. Elonas ankščiau minėjo, kad galutinis „Starship“ kosminis laivas iš viso turės 41 monstrišką „Raptor“ variklį.

Dabar belieka sulaukti šeštadienio ir apie „Mk 1 Starship“ kosminį laivą sužinosime daugiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(83)
(1)
(82)

Komentarai ()