Tai nuostabu! NASA pirmą kartą istorijoje paskelbė pirmąjį „Perseverance“ nusileidimo vaizdo įrašą ir garso įrašą iš Marso (Video, Audio)  (6)

NASA paskelbė pirmąjį žmonijos istorijoje vaizdo įrašą, kuriame užfiksuotas marsaeigio nusileidimas Raudonojoje planetoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Marsaeigiai jau ne pirmą kartą sėkmingai pasiekia Marsą, tačiau iki šiol dar nematėme nė vieno iš jų nusileidimo. Marsaeigis „Curiosity“ atsiuntė trūkčiojančią, mažos skiriamosios gebos animaciją, padarytą iš vaizdų, rodančių jo požiūrį, kai jis leidosi į Marsą, tačiau naujasis marsaeigis „Perseverance“ pateikė neįtikėtinai geros raiškos vaizdo medžiagą.

Vaizdo įraše matyti, kaip marsaeigiui leidžiantis išsiskleidė 21,5 metro skersmens parašiutas. Įraše taip pat matyti, kaip atsiskyrė skydas, saugojęs „Perseverance“ nuo karščio dideliu greičiu įskriejus į Marso atmosferą.

Nufilmuotas ir pats marsaeigio nusileidimo momentas, kai aparatas, kylant dulkių debesims, palietė paviršių Jezero krateryje, esančiame kiek šiauriau pusiaujo.

 

 

„Tai pirmasis kartas, kai sugebėjome nufilmuoti tokį įvykį kaip nusileidimas Marse“, – sakė šiai misijai vadovaujantis NASA Reaktyvinio judėjimo laboratorijos (JPL) direktorius Michaelas Watkinsas.

Kartu su kameromis „Perseverance“ marsaeigyje yra ir mikrofonas. Nors jis neįrašė garsų nusileidimo metu, juos pavyko įrašyti vėliau, marsaeigiui nutūpus.

Garso įraše galite išgirsti kaip skamba Marso vėjas:

„Tai, ką girdite 10 sekundžių, iš tiesų yra vėjo gūsis Marso paviršiuje, pagautas mikrofonu ir atsiųstas mums čia, į Žemę“, – per spaudos konferenciją sakė „Perseverance“ kamerų ir mikrofonų sistemos vyriausiasis inžinierius Dave'as Gruelas.

„Mes žinome, kad visuomenę žavi Marso tyrinėjimai, todėl prie marsaeigio pridėjome „EDL Cam“ mikrofoną, nes tikėjomės, kad tai gali pagerinti patirtį, ypač skirtą silpnaregiams kosmoso gerbėjams, ir įtraukti bei įkvėpti žmones visame pasaulyje“, – sako Dave'as Gruelas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(46)
(1)
(45)

Komentarai (6)