[Žinios trumpai] Rusija netrukus į TKS paleis raketą „Donbasas“ su DLR ir LLR vėliavomis: laukia juokingas likimas (Foto, Video)  (1)

Iš garsiosios Rusijos Baikonūro paleidimo aikštelės pakils raketa su separatistinių Luhansko ir Donecko liaudies respublikų vėliavomis, nukreipta į Tarptautinę kosminę stotį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo tarpu ant vienos iš raketų pakopų didelėmis raidėmis yra užrašas DONBASS.

Bet ironija tame, kad „taip pat tam tikru momentu Rusija atskirs „Donbaso“ pakopą  nuo „Progreso“. Po to „Donbasas“ iš dalies sudegs, iš dalies paskęs (Ramiajame vandenyne)", - ironizuoja „Conflict intelligence“ autorius Ruslanas Levijevas.

Rusijos kosmoso agentūros „Roscosmos“ pranešime teigiama: „Baikonūro kosmodrome vyksta paskutinės operacijos prieš paleidimą su Donbaso nešančia raketa, kurios startas numatytas 2022 m. birželio 3 d., 12:32 Maskvos laiku“.

 

Ji pridūrė, kad raketa „buvo sumontuota vertikalioje padėtyje, o techninės priežiūros kolonos paleidimo komplekse buvo sujungtos“, kol „specialistai pradėjo dirbti pagal pirmosios paleidimo dienos grafiką“.

Rusijos kosmoso agentūra nurodė, kad „krovinio laivo „Progress MS-20“ startas bus skirtas Donbasui“.

Rusijos kosmoso agentūra pranešė, kad „Sojuz“ kapsulė į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) turi pristatyti 2,5 tonų krovinių, įskaitant degalus, įrangą, medicininę įrangą, drabužius ir maistą įgulai.

 

Šiuo metu kosminėje stotyje yra Robertas Hinesas, Jessica Watkins ir Kjell Lindgren, visi iš JAV (NASA); Samantha Cristoforetti iš Italijos, Europos kosmoso agentūros (ESA); ir Denisas Matvejevas, Olegas Artemjevas ir Sergejus Korsakovas iš Rusijos („Roscosmos“).

Baikonūro kosmodromas yra kosmodromas pietų Kazachstano teritorijoje, išnuomotas Rusijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(16)
(-13)

Komentarai (1)