[Žinios trumpai] Britanijoje siaučia itin kraupi, labai užkrečiama liga – balandžius paverčia „zombiais“ išsuktais kaklais (Video)  ()

Didžiosios Britanijos balandžiai tapo baisios ligos aukomis, kuri juos paverčia „zombiais paukščiais“ išsuktais kaklais ir virpančiais sparnais. Džersio saloje šia liga sergančius balandžius teko eutanazuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JK balandžiai tapo baisios ligos, vadinamos balandžių paramiksovirusu (PPMV) arba Niukaslio liga, taikiniu. Virusas sukelia neurologinius simptomus, įskaitant drebančius sparnus ir smarkiai išsuktą kaklą. Pažeisti balandžiai sunkiai juda ir negali skristi. Jie taip pat tuštinasi žaliomis išmatomis. Liga balandžiams mirtina.

Džersio (JK priklausanti sala Lamanšo sąsiauryje) žiauraus elgesio su gyvūnais prevencijos draugijos (JSPCA) gyvūnų prieglaudos atstovas pranešė, kad pastarosiomis savaitėmis prieglaudoje padaugėjo sergančių balandžių. Užkrėsti paukščiai humaniškai eutanazuojami.

Užkrėsti paukščiai miršta per kelias dienas, o liga nėra išgydoma. PPMV yra labai užkrečiama ir gali plisti su išmatomis ir kitomis paveiktų paukščių išskyromis.

 

Kadangi PPMV virusas geriau išgyvena šaltais ir drėgnais mėnesiais, ligos potrūkis dažniausiai aptinkamos šiuo metų laiku.

Virusas tikriausiai kilęs iš Artimųjų Rytų ir aptiktas aštunto dešimtmečio pabaigoje, bet išplito į Europą, JAV ir Australiją, kur gali užkrėsti ir naikinti vietines paukščių rūšis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(7)
(-2)

Komentarai ()