Ši vasara buvo siaubingiausia Europoje nuo pat viduramžių – per nematyto masto katastrofą žuvo apie 15 000 žmonių  ()

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pirmadienį, lapkričio 7 d., pranešė, kad dėl karštų orų Europoje šiais metais jau mirė mažiausiai 15 000 žmonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak organizacijos, trys mėnesiai nuo birželio iki rugpjūčio buvo karščiausi Europoje nuo matavimų pradžios, o ypač aukšta temperatūra sukėlė didžiausią sausrą žemyne nuo viduramžių.

Europoje per karščio bangas, kilusias nuo birželio iki liepos mėn., kai temperatūra Didžiojoje Britanijoje pasiekė rekordinę +40 °C.

Cituodamas duomenis, PSO Europos regiono direktorius Hansas Kluge teigė, kad mažiausiai 15 000 mirčių 2022 m. buvo konkrečiai susijusios su karščiu.

Ispanija ir Vokietija yra vienos labiausiai nuo karščio ir sausros nukentėjusių šalių.

Kluge pažymėjo, kad per tris vasaros mėnesius sveikatos apsaugos institucijos pranešė apie „beveik 4000 mirčių Ispanijoje, daugiau nei 1000 Portugalijoje, daugiau nei 3200 Jungtinėje Karalystėje ir apie 4500 mirčių Vokietijoje“.

 

Kadangi vis daugiau šalių praneša apie su karščiu susijusį mirtingumą, „tikimasi, kad šis įvertinimas padidės“, – perspėjo jis.

Istorinis sausas sezonas išprovokavo rekordinį laukinių gaisrų intensyvumą ir sukėlė didžiulę įtampą žemyno elektros tiekimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(4)
(0)

Komentarai ()