12-oje Sibiro miestų paskelbtas „juodojo dangaus“ režimas: kas vyksta? (Video)  (1)

Režimas įvedamas dėl nepalankių oro sąlygų, kai ypač aktyviai ore kaupiasi kenksmingos medžiagos. Šalies agresorės valdžia rekomenduoja gyventojams mažiau būti lauke.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 2 d., 12 Rusijos miestų Kemerovo ir Novosibirsko srityse, Chakasijos Respublikoje, Krasnojarsko ir Altajaus srityse įvestas vadinamasis „juodojo dangaus“ režimas. Apie tai rašo leidinys „Siberia Realii“, remdamasis vietos valdžios pranešimais.

Kaip nurodyta, šis režimas įvedamas dėl nepalankių oro sąlygų, kai ore ypač aktyviai kaupiasi teršalai.

Oficialioje Vakarų Sibiro hidrometeorologijos ir aplinkos monitoringo departamento svetainėje skelbiama, kad pavojus regionuose išliks vasario 2–3 dienomis. Novosibirske – trečiame pagal dydį Rusijos mieste ir Sibiro federalinės apygardos administraciniame centre – nepalankios oro sąlygos laukiamos nuo vasario 2 d. iki vasario 3 d.

Novosibirske yra daug pramonės įmonių, kurios, be kita ko, gamina branduolinį kurą ir litį.

 

Novosibirsko srities gamtos išteklių ir ekologijos ministerija patarė gyventojams šiuo laikotarpiu rečiau eitį į lauką. Žmonės kviečiami patalpas vėdinti tik kondicionieriais, o užsiimti kūno kultūra ir sportu rekomenduojama uždaruose sporto kompleksuose.

„Juodojo dangaus“ režimas yra įprastas reiškinys Rusijoje. Krasnojarske, Čeliabinske ir kituose dideliuose agresorės šalies pramonės centruose jis periodiškai įvedamas nuo 2012 m.

Pagrindiniai miestų teršėjai yra transportas, energetika ir pramonės objektai.

Paskutinį kartą „juodojo dangaus“ režimas Rusijos Federacijoje veikė praėjusių metų lapkritį Tomsko srityje, Altajaus krašte ir Kuzbase.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(2)
(17)

Komentarai (1)