Rusijos Tolimuosius Rytus sukrėtė didžiulė katastrofa – Kamčiatkoje žmonės bėgo iš savo namų (Video)  ()

Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerija pranešė, kad cunamio grėsmės nėra. Keli Kamčiatkos Petropavlovsko mikrorajonai liko be elektros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Kamčiatkos srityje įvyko 6,9 balo žemės drebėjimas. Apie tai pirmadienį, balandžio 3 d., pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerijos Kamčiatkos teritorijoje vyriausiojo direktorato spaudos tarnyba.

Pranešama, kad operatyvinės gelbėtojų ir ugniagesių komandos tikrina pastatus Kamčiatkos Petropavlovsko ir Viliučinsko miestų rajonuose, taip pat Jeliživskių savivaldybės rajone.

Petropavlovsko seisminės stoties duomenimis, žemės drebėjimas įvyko balandžio 3 d., 15:06 Kamčiatkos laiku, 100 kilometrų gylyje. Požeminio smūgio stiprumas siekė 6,9 balo. Drebėjimo epicentras buvo Avačio įlankos akvatorijoje, 44 km į pietus nuo Kamčiatkos Petropavlovsko. Cunamio grėsmė nebuvo paskelbta.

 

Kamčiatkos Petropavlovsko ir Viliučinsko miestų rajonų teritorijose bei Jeliživskių rajone buvo juntami žemės drebėjimai, kurių stiprumas siekė iki 5-6 balus.

„Operatyvinės grupės atlieka socialiai reikšmingų objektų ir pastatų apžiūrą. Pirminiais duomenimis, nukentėjusių ar sunaikinimų nėra. Suorganizuotas bendravimas su potencialiai pavojingų objektų vadovais, su budinčiomis dispečerinėmis tarnybomis“, – rašo Nepaprastųjų situacijų ministerija.

 

 

Liudininkų teigimu, požeminiai smūgiai buvo ypač juntami. Sienos skilinėjo, nuo baldų krito smulkūs daiktai. Kai kas rašo, kad ant sienų atsirado įtrūkimų. Daugelis žmonių išbėgo iš savo namų, bijodami griūčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()

Susijusios žymos: