Narai nufilmavo jūrų pabaisą: manoma, kad ši milžiniška žuvis pasirodo tik prieš žemės drebėjimą (Video)  (1)

Tai neįtikėtina akimirka, kai prie Taivano krantų narai užfiksavo itin retą akimirką su milžiniška žuvimi, kuri, kaip manoma, gali nuspėti žemės drebėjimus, rašoma „Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Milžiniškas sidabriniais žvynais pasipuošęs silkių karalius (angl. giant oarfish) buvo pastebėtas bauginančiai vertikaliai plūduriuojantis netoli Žuifango rajono Taipėjuje.

Atrodė, kad jo kūne yra kelios skylės – manoma, kad tai ryklio įkandimai.

Vienas naras ištiesė ranką, kad paglostytų silkių karalių, kuris liaudyje vadinamas „žemės drebėjimo žuvimi“, ir palietus jis sumirksėjo.

Šis jūrų gyvūnas, kuris, kaip teigiama, yra žemės drebėjimų pranašas, buvo mažiausiai 8 pėdų (2,44 metrų) ilgio ir turėjo išsipūtusias apvalias akis.

Susitikimą užfiksavęs nardymo instruktorius Wangas Cheng-Ru sakė: „Nardžiau su grupe ir iš karto atpažinome žemės drebėjimą patyrusią žuvį. Tai buvo labai ypatingas susitikimas, nes niekada anksčiau nebuvau matęs tokios žuvies gyvai. Jos kūne buvo skylės, kurios tikriausiai atsirado nuo ryklio įkandimo. Tikiuosi, kad tai nėra blogas ženklas.“

Nardymo instruktorius pasakojo, kad milžiniška žuvis buvo netoli paviršiaus, nes, tikėtina, ji po ryklio užpuolimo merdėjo.

Silkių karalius gali užaugti iki 26 pėdų (apie 7,92 m) ilgio, o nepatvirtintais atvejais buvo pastebėta ir iki 50 pėdų (apie 15,24 m) ilgio žuvų.

Yra paplitęs įsitikinimas, kad pastebėtas silkių karalius yra įspėjimas apie artėjančias stichines nelaimes, nes sakoma, kad šios žuvys pasirodo prieš cunamį ar žemės drebėjimą. Šis ryšys nėra moksliškai įrodytas.

 

Laukinėje gamtoje šias žuvis galima pamatyti tik labai retais atvejais, nes įprastai jos plaukioja nuo 650 iki 3300 pėdų (maždaug nuo 198 m iki 1006 m) gylyje, tačiau kartais jos plaukia arčiau paviršiaus, kur jas galima išvysti.

Kadangi šios žuvys veisiasi dideliame gylyje, tik nedaugelis iš jų gali išgyventi seklumose, kur srovės yra labiau neramios.

2022 m. liepą iš vandenyno prie Čilės krantų buvo ištraukta 20 pėdų (6,1 m) ilgio silkių karalius, dėl to kilo nuogąstavimų dėl artėjančio žemės drebėjimo, kuris, laimei, neįvyko.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai (1)