Gali išnykti pingvinai. Kalta ne tik intensyvi žvejyba  ()

Jei nebus imtasi priemonių jų išlikimui užtikrinti, akiniuotieji pingvinai gali išnykti iki 2035 m. Jų populiacija smarkiai sumažėjo dėl pernelyg intensyvios žvejybos ir aplinkos pokyčių Ramiajame vandenyne, rašo „The Guardian“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Akiniuotojų pingvinų populiacija per pastaruosius 100 metų smarkiai sumažėjo. Manoma, kad XX a. pradžioje jų galėjo būti keli milijonai porų, o šiandien liko mažiau nei 11 000 porų, ir smarkiai mažėja.

Tarptautinė gamtos apsaugos sąjunga į raudonąją nykstančių rūšių knygą įtraukė šį pingviną kaip nykstantį. Mokslininkai teigia, kad, esant dabartinėms tendencijoms, iki 2035 m. nebeliks pakankamai porų, kad rūšis galėtų išlikti laisvėje.

Dėl pernelyg intensyvios žvejybos ir aplinkos pokyčių Ramiajame vandenyne sumažėjo tokių žuvų, kaip sardinės ir ančiuviai, populiacijos, todėl pingvinai kovoja dėl maisto. Jiems taip pat grėsmę kelia ligos, audros, potvyniai ir tarša.

 

Akiniuotieji pingvinai garsėja neįprastomis žymėmis ir savitu balsu. Jie dažniausiai gyvena salose prie Namibijos ir Pietų Afrikos krantų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: