Tarsi iš siaubo filmo: mokslininkai rado naują jūros gyvūną su 20 „rankų“ (Foto)  ()

Netoli Antarktidos esančiuose vandenyse traluojantys mokslininkai aptiko naują rūšį, kuri atrodo bauginančiai, praneša „Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antarktidos braškių plunksninė žvaigždė – štai kokį pavadinimą gyvūnui, turinčiam 20 „rankų“ ir primenančiam Deivio Džonso iš „Karibų piratų“ barzdą, davė mokslininkai.

Kalifornijos universiteto San Diege jūrų biologijos profesorius Gregas Rouse'as kartu su mokslininkėmis Emily McLaughlin ir Nerid Wilson parašė straipsnį apie naująją rūšį ir praėjusį mėnesį paskelbė savo išvadas žurnale „Invertebrate Systematics“.

Į ateivį panašus padaras iš pradžių visai neprimena braškės. Tačiau priartinus jo kūną – mažytį gniužulėlį visų tų rankų viršūnėje – galima įžvelgti vaisių dydį ir formą.

Oficialus naujai atrastos rūšies pavadinimas – Promachocrinus fragarius. Ji priklauso Crinoidea klasei, kuriai priskiriamos jūrų žvaigždės, jūrų ežiai ir jūrų agurkai.

 

Straipsnyje teigiama, kad Antarktidos braškių plunksninė žvaigždė buvo rasta maždaug 65 metrų gylyje.

Tačiau apskritai naujų rūšių radimas nėra retas reiškinys. Vien tyrėjo laboratorija Scripps universiteto Okeanografijos institute per metus įvardija iki 10-15 naujų rūšių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai ()

Susijusios žymos: