Artėjant Vėlinėms primena – milijonai atitarnavusių kapų žvakių gali išvengti sąvartyno ir virsti naujais gaminiais  ()

Ruošiantis Visų Šventųjų dienai ir Vėlinėms vien didžiausiame Lietuvos prekybos tinkle „Maxima“ nuperkama milijonai žvakių. Pasitarnavę prasmingam ritualui, visos šios žvakės galėtų tapti ne atliekomis, bet žaliava naujiems gaminiams. Todėl prekybos tinklas „Maxima“ kviečia minėti rimties dienas su pagarba gamtai ir rūšiuoti atitarnavusius kapų atributus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Daugeliui pirkėjų labai svarbu, kad kapų žvakės degtų kuo ilgiau, būtų gražios. Mūsų tiekėjai tai tikrai sugeba užtikrinti. Vis dėlto raginame savo pirkėjus nepamiršti ir dar vieno labai svarbaus dalyko – nebenaudojamas kapų žvakes reiktų mesti į tam skirtus konteinerius, atskirti stiklą, metalinius ir plastikinius dangtelius. Šitaip atliekos netaps teršiančiomis šiukšlėmis, o atgims naujais įvairiais gaminiais“, – sako Indrė Trakimaitė-Šeškuvienė, „Maxima LT“ Komunikacijos ir korporatyvinių reikalų departamento direktorė.

Rūšiavimo svarbą supranta vis daugiau lietuvių

Remigijus Ivanauskas „Maximai“ didžiąją dalį kapų žvakių tiekiančios bendrovės „Geralda“ komercijos vadovas, teigia, jog prieš rūšiuojant idealiausia būtų kapų žvakę išvalyti, kad joje neliktų parafino, įvairių įkritusių šiukšlių. Bet jeigu žvarbiomis rudens dienomis tam ne visuomet atsiranda noro ir laiko, į specialius konteinerius išmestos žvakės vis tiek bus pritaikytos žaliavai. Tik svarbu atskirti stiklines, metalines ir plastiko dalis.

Kartenos miestelyje veikianti „Geralda“ ypatingai rūpinasi ne tik savo gaminamų žvakių kokybe, bet ir tvariu gamybos procesu, mažiau aplinką teršiančių medžiagų naudojimu.

„Mums, kaip atsakingiems gamintojams, labai svarbu, kad nebenaudojamos žvakės būtų išmestos į tam skirtus konteinerius, atskirtos stiklinės, metalinės bei plastikinės detalės – jos visos yra perdirbamos į žaliavas, iš kurių vėliau gali gimti dar ne vienas produktas. Net jei žvakėse lieka kažkiek parafino, jis perdirbimo procese sudega. Taigi, svarbiau ne idealiai švarus indelis, bet sąmoningumas rūšiuojant“,  – pasakoja R. Ivanauskas ir priduria, kad žmonių sąmoningumas kasmet auga. Tie, kurie atliekas rūšiuoja namuose, lygiai tą patį daro ir visur kitur.

 

Jis atkreipia dėmesį, kad kapinėse nerūšiuojant atliekų, jos visos tampa bevertėmis gamybos įmonėms ir taršios gamtai, be to, sumetus stiklo ar plastiko indelius į konteinerius su žaliosiomis atliekomis,  pastarųjų tampa neįmanoma kompostuoti.

Nuperkama vis daugiau

Kapų žvakės šių metų spalio mėnesį „Maximos“ prekybos tinkle yra ketvirta prekė, kurios pardavimai augo labiausiai. Tiesa, kitos trys taip pat susijusios su Visų Šventųjų ir Vėlinių dienomis: perkamos chrizantemos, dirbtinės gėlės, kitos kapų tvarkymui aktualios prekės.

 

Praėjusiais metais dešimtyje didžiausių šalies miestų buvo fiksuotas kapų žvakių pirkimo augimas, didžiausias – Utenoje ir Klaipėdoje. Pastaruosiuose miestuose nupirkta atitinkamai 19 proc. ir 11 proc. daugiau kapų žvakių.

Daugelį metų pačios perkamiausios yra ilgai degančios žvakės stikliniuose induose. Pastebima, kad vis daugiau nuperkama ir įdėklų šioms žvakėms, tad jos panaudojamos ne kartą. 

„Populiariausioms žvakėms užtikrinome stabilią kainą, kad mūsų pirkėjams nereikėtų išleisti daugiau nei pernai. Pasirūpinome, kad iki pat Vėlinių lojalumo programos „Ačiū“ dalyviai visų laikų perkamiausią žvakę stikliniame inde galėtų įsigyti už 0,60 Eur, o įdėklas žvakei kainuos 0,44 Eur “, – teigia I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()