Ruoškitės. El Ninjo sugriaus orus. „Laukiama prekių tiekimo ir logistikos sutrikimų...“  ()

Pasaulyje laukiama ekstremalių orų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 m. pradžioje laukiama stipraus El Ninjo, kuris gali sukelti potvynius Pietų Amerikoje, Pietryčių Azijoje ir Australijoje, taip pat ekstremalius karščius ir sausras Afrikoje, Šiaurės Amerikoje ir Europoje.

Mokslininkai įspėja, kad gamtos reiškinys El Nino, kuris praėjusią vasarą „įkaitino“ pasaulį iki rekordinio karščio, 2024 m. pradžioje sukels potvynius ir karščio bangas. Visa tai nutiks dėl Ramiojo vandenyno atšilimo, dėl kurio per trumpą laiką pakils pasaulinė temperatūra.

Didelės įmonės jau gavo įspėjimų apie galimas problemas darbe: laukiama prekių tiekimo ir logistikos sutrikimų. Mokslininkai prognozuoja, kad El Ninjo reiškinys tęsis bent iki kitų metų balandžio, o 2024 m. gali būti „dar šiltesni nei 2023 m.“, kurie jau dabar pripažinti šilčiausiais užfiksuotais metais.

 

Mokslininkai teigia, kad ateinančiais mėnesiais suintensyvės karščio bangos, sausros, gaisrai, smarkios liūtys ir potvyniai. Daugelis žmonių turėtų ruoštis rimtoms stichijų pasekmėms. Šios ekstremalios oro sąlygos gali turėti įtakos žemės ūkiui, žmonių sveikatai, biologinei įvairovei ir ekonomikai, todėl būtina imtis prisitaikymo prie klimato kaitos ir jos švelninimo priemonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(1)
(15)

Komentarai ()