Nuo naujų metų šiukšles rūšiuosime kitaip. Konteinerių aikštelės pasipildys maisto atliekų konteineriais  ()

Jau nuo 2024 m. sausio 1 d. visų šalies gyventojų laukia atskiras maisto ir virtuvės atliekų surinkimas. VšĮ Šiaulių regiono atliekų tvarkymo centras šiuo metu vykdo paruošiamuosius darbus, kad nuo kitų metų Šiaulių regiono gyventojams būtų sudarytos visos sąlygos tinkamai išrūšiuoti atskirai surinktas maisto ir virtuvės atliekas. Artimiausiu metu Šiaulių miesto, Šiaulių ir Radviliškio rajonų savivaldybių daugiabučių namų teritorijose bus pradėti statyti maisto ir virtuvės atliekų konteineriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugiabučių namų bendro naudojimo atliekų rūšiavimo konteinerių aikštelėse bus pastatyti specialūs konteineriai, į kuriuos turės būti metamos maisto ir virtuvės atliekos. Namuose daugiabučių gyventojai tokio tipo atliekas turės mesti į atskirą kibirėlį. Šiaulių regiono gyventojams planuojama išdalinti 20 000 vnt. kibirėlių, skirtų maisto ir virtuvės atliekoms.

Maisto ir virtuvės atliekoms skirtais konteineriais gyventojai pradėti naudotis galės nuo 2024 m. sausio 1 d. Iki šios datos gyventojų prašoma išlikti atsakingais ir nemesti atliekų į naujuosius konteinerius, o sekti viešai skelbiamą informaciją dėl maisto ir virtuvės atliekų rūšiuojamojo surinkimo.

Numatoma, kad atskirai surinktos maisto ir virtuvės atliekos nuo daugiabučių namų bus išvežamos du kartus per savaitę.

 

Individualių namų gyventojai, kurie jau yra aprūpinti konteineriais, skirtais žaliosioms atliekoms, augalinės kilmės maisto atliekas galės šalinti į šiuos konteinerius.

Projektas „Rūšiuojamuoju būdu surinktų maisto ir virtuvės atliekų apdorojimo infrastruktūros sukūrimas Šiaulių regione“ finansuojamas pagal 2014–2020 m. Europos Sąjungos fondų programą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()