Pasaulio prietaruose – įspūdingos kačių galios: padės ištekėti, atskleis paslaptis ir sukels lietų  ()

Paslaptingos ir žavios katės įvairiose pasaulio kultūrose nuo seno kelia smalsumą ir yra legendų objektas. Jos laikomos vienais paslaptingiausių naminių gyvūnėlių, su kuriais siejama daugybė ženklų ir tikėjimų. Pažvelkime į kai kuriuos iš jų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvairiose pasaulio šalyse yra daug įdomių prietarų ir tikėjimų, susijusių su katėmis. Pavyzdžiui, Nyderlanduose katės laikomos spėliotojais, galinčiais išduoti slapčiausias paslaptis. Todėl žmonės susilaiko nuo svarbių ar privačių pokalbių, kai kambaryje yra katė, kad ji neišgirstų.

Japonijoje egzistuoja prietaras, kad jei katė savo letenėlėmis plauna veidą, tai reiškia, kad prie namų artėja svečiai. Panašių prietarų apie kates esama ir Jungtinėse Amerikos Valstijose.

Italijoje tikima, kad išgirsti katės čiaudulį yra geras ženklas ir gali reikšti, kad netrukus pas jus ateis pinigai. Be to, katė savo čiauduliu gali suteikti laimės vestuvių dieną.

Juodos katės kelia daugiausiai prietarų, galbūt dėl egiptiečių tikėjimo arba europiečių įsitikinimų, susijusių su raganomis. Vienas iš tikėjimų teigia, kad jei juoda katė pateks į laivą, jis nuskęs kitos kelionės metu.

 

Pasak vokiečių tradicijų, katės gali padėti apie santuoką svajojančiai moteriai, jei ji „pamaitins katę iš savo batų“. Deja, tačiau šis prietaras nepateikia nurodymų, kaip toliau elgtis.

Kai kuriose Indonezijos dalyse katės siejamos su oru, todėl jos gali sukelti lietų. Šis tikėjimas siekia laikus, kai buvo manoma, kad katės yra lietaus priežastis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Vakarų ekspresas
Vakarų ekspresas
(3)
(0)
(3)

Komentarai ()