Lietuvoje to nepamatysite. Kodėl Čikagoje buvo padegti geležinkelio bėgiai (Video)  ()

Gamtos sąlygos verčia imtis gudrių sprendimų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-22 Lietuvoje to nepamatysite. Kodėl Čikagoje buvo padegti geležinkelio bėgiai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bėgiai deginami dėl žemos temperatūros, kad būtų pašalintas ledas ir palengvintas traukinių judėjimas.

Čikagoje dėl didelių šalčių geležinkelio bėgiai yra padegami, kad būtų užtikrintas traukinių judėjimas. „City Weather“ „Facebook“ bendruomenė paskelbė išsamią informaciją.

Specialistai įjungė dujinius šildytuvus, kurie skirti šildyti bėgius. Jie šildo juos ir pašalina ledą, kad palengvintų traukinių judėjimą, nepaisant sunkių oro sąlygų.

Čikagoje užšalimas sutrikdė traukinių eismą Union stotyje, todėl į darbą vykstantys keleiviai vėlavo 45 minutes. Dėl mechaninių problemų, užšalusių bėgių ir iešmų vėlavo traukiniai įvairiose traukinių linijose.

Milvokio Šiaurės ir Vakarų linijų metro traukiniai buvo sustabdyti. Dėl to nebuvo įmanoma patekti į stotį ar iš jos išeiti. Šiaurės centrinė linija taip pat patyrė problemų, dėl kurių mažiausiai vienas traukinys, išvykęs iš Čikagos, stipriai vėlavo.

Orai JAV ir žema temperatūra

 

Arktiniai orai šeštadienį (sausio 20 d.) atnešė sunkumų didžiajai daliai JAV. Memfyje, Tenesio valstijoje dėl žemos temperatūros nutrūko miesto vandentiekis.

Šaltis seka po savaitę trukusių audrų, kurios JAV nusinešė mažiausiai 67 žmonių gyvybes. Daugelis jų yra susiję su hipotermija ar eismo įvykiais.

 

Didelė dalis JAV gyventojų nuo Montanos iki centrinės Floridos buvo perspėti dėl vėjo. Ypač sunku buvo Vidurio Vakaruose. Šeštadienį Ajovoje dėl vėjo buvo minus 26 laipsniai šalčio.

Daugiau sniego iškrito Vakarų Virdžinijoje, kur meteorologijos tarnyba šeštadienį prognozavo dar 10 centimetrų sniego ir vėjo gūsius iki 40 mylių per valandą (64 km/val.), dėl kurių temperatūra nukris iki minus 29 laipsnių Celsijaus.

Vakarinėje pakrantėje lijo stiprus stingdantis lietus. Medžiai ir elektros linijos, jau padengtos ledu, gali virsti, perspėjo Nacionalinė orų tarnyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()