Naujas šilumos rekordas. Tokios aukštos temperatūros Vasario 16-ąją Lietuvos teritorijoje dar nėra buvę (Foto)  ()

Šiandien išmatuotas naujas šilumos rekordas. Tokios aukštos temperatūros vasario 16-ąją Lietuvos teritorijoje dar nebuvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip ir buvo prognozuota, šiandien dalyje šalies oras sušilo net virš 10 laipsnių šilumos. Remiantis preliminariais duomenimis, užfiksuotas naujas vasario 16-osios aukščiausios oro temperatūros rekordas. Pagėgiuose sušilo labiausiai, net iki +12,2 °C. Ankstesnis rekordas buvo užfiksuotas lygiai prieš 5 metus Jurbarke, kuomet 2019-02-16 sušilo iki +10,7 °C (t. y. net pusantro laipsnio mažiau nei šiandien).

Na o šeštadienis irgi bus šiltas. Dieną prognozuojama iki 3–8 laipsnių šilumos (tačiau daug kur palis, vakare kai kur su šlapdriba). Vis dėlto, dar vieno šilumos rekordo jau neužfiksuosime (vasario 17-osios rekordas: +13 °C, Nida, 2020-02-17).

 

Šiemet tai yra pirmasis šilumos rekordas. 2023 metais tokių buvo net septyniolika. 2022 metais – trylika, o 2021 m. – šeši.

Lentelėje – aukščiausia vasario 16-osios oro temperatūra (nurodytos vietovės, kuriose buvo peržengta ankstesnio šilumos rekordo riba)

 

*AMS – automatinė meteorologijos stotis

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: