200 kg ir 8 m ilgio košmaras. Rasta didžiausia pasaulyje gyvatė (Video)  ()

Nauja anakondų rūšis, kurios storis prilygsta automobilio padangai, sukelia ir siaubą, ir susižavėjimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-07 200 kg ir 8 m ilgio košmaras. Rasta didžiausia pasaulyje gyvatė (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amazonės džiunglėse rasta didžiausia pasaulyje gyvatė. 8 m ilgio roplys sveria net apie 200 kg. Neįtikėtinu Brazilijoje padarytu atradimu pasidalino profesorius ir televizijos laidų vedėjas Freekas Vonkas. Apie tai rašo „The Sun“.

Šiaurinė žalioji anakonda, kurią matė profesorius Vonkas, pasirodė esą tikra milžinė tarp gyvačių. Jos dydis viršijo visus lūkesčius, kokios gali būti šios būtybės.

Milžiniška gyvatė yra daug didesnė už ankstesnę didžiausią žinomą rūšį – tinklinį pitoną, kurio vidutinis ilgis yra 6,2 m.

Iki šiol Amazonėje buvo atpažinta tik viena žaliųjų anakondų rūšis, dar vadinama milžiniškąja anakonda.

[Vokietija] Fantastiškai geros kainos 4in1 suvirinimo aparatas. Tinka ir profesionalams. Paskutiniai vienetai
11872 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, itin retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Ypatingai kokybiškas ir funkcionalus įrankis

Išsamiau

„Žaliosios anakondos, aptinkamos Pietų Amerikoje – Venesueloje, Suriname ir Prancūzijos Gvianoje, tikriausiai priklauso visai kitai rūšiai. Nors iš pirmo žvilgsnio atrodo beveik vienodai, tačiau genetinis skirtumas tarp jų siekia 5,5 proc. Pavyzdžiui, žmonės ir šimpanzės genetiškai skiriasi tik 2 proc.“, – aiškina Vonkas.

 

Naują rūšį jis pavadino Eunectes akayima, kuri iš lotynų kalbos verčiama kaip „Šiaurinė žalioji anakonda“. Žodis akayima buvo paimtas iš šiaurinės Pietų Amerikos dalies vietinių tautų kalbų ir reiškia „didelė gyvatė“. Toks pavadinimas, jo nuomone, turėtų atspindėti šio tipo roplių didybę ir svarbą gamtos pasaulyje.

 

„Anakondas tyrinėju 32 metus, todėl kyla klausimas, kiek egzistuoja naujų rūšių, apie kurias mes nežinome. Jei toks ikoniškas gyvūnas tiek metų buvo nepastebėtas, o kaip dėl mažiau žinomų ir mažiau tyrinėtų gyvūnų ir augalų? Šis atradimas verčia susimąstyti apie tikrąją Pietų Amerikos gamtos įvairovę“, – sako Vonko kolega profesorius Jesus Rivas.

Tyrėjai paskelbė vaizdo įrašą, kuriame atskleistas didžiulis padaras visu dydžiu – jį galima palyginti su šalia plaukiančiu profesoriumi Vonku. Anakonda, kurios storis prilygsta automobilio padangai, sukelia ir siaubą, ir susižavėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(82)
(5)
(77)

Komentarai ()