Unikalus „oVert“ 3D muziejus. Iš vidaus parodys 13 tūkstančių gyvūnų (Video)  ()

Floridos muziejus paskelbė, kad baigta kurti pirmoji skaitmeninės bibliotekos „oVert“ dalis, kurioje pateikiami trimačiai 13 tūkst. muziejaus eksponatų vaizdai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai įvairūs gyvi padarai: ropliai, paukščiai, žinduoliai, kuriuos dabar galima pamatyti iš vidaus.

Vaizdai gauti naudojant kompiuterinės tomografijos technologiją, todėl kiekvienas padaras atskleidžia savo sandaros paslaptis.

Ši idėja grindžiama tuo, kad muziejaus eksponatai dėl dažno kontakto su mokslininkais greitai nyksta.

Be to, norint ištirti jų vidinę struktūrą, jau reikia pažeisti pavyzdžių vientisumą. Todėl nuspręsta sukurti itin detalius virtualius analogus, su kuriais milijonai žmonių galėtų bendrauti nerizikuodami originaliais eksponatais.

[Naujiena!] Kuponas+EU. Įspūdingos 24W lazerinės graviravimo staklės. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol E24 Pro“)
2134 1

Ką tik pasirodžiusios rinkoje

Iš Europos greitas ir saugus pristatymas

Papildomai nuolaidų kuponai

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Netikėtai mokslininkų atliktas pavyzdžių skenavimas virto nauju didelės apimties tyrimu. Žvelgdami į gyvų būtybių vidų, jie padarė keletą netikėtų atradimų.

Taip paaiškėjo, kad kaulų plokštelių-osteodermų yra ne tik šarvuočių, kaip manyta anksčiau, bet ir adatinių pelių uodegose. O varlės nustebino tuo, kad per savo evoliuciją 20 kartų išaugo ir vėl neteko dantų.

Atvaizdai pasirodė tokie tikslūs ir įdomūs, kad tapo pagalbine priemone net dailininkams ir naudojami kaip mokomoji medžiaga.

 

Tačiau tai dar ne viskas – skenavimo proceso metu buvo sukaupta pakankamai duomenų, kad būtų galima modernizuoti vaizdavimo įrangą. Tai reiškia, kad netolimoje ateityje atsiras naujo tipo skenerių, kurie leis pažvelgti į įvairiausių objektų vidų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai ()