Vandenyno gelmėse prie Antarktidos krantų aptikti užburiančio grožio padarai – šias jūrų lelijas mokslininkai mato pirmą kartą (Video)  ()

Antarktidos pakrančių vandenis tyrinėjantys Čilės mokslininkai pranešė aptikę retų jūrų lelijų gyvenamąją teritoriją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmą kartą retos rūšies egzemplioriai buvo pastebėti per praėjusių metų sausio pradžioje Čilės Antarktidos instituto surengtą ekspediciją į Weddellio jūrą. Gyvūnai buvo nufilmuoti pasitelkus robotizuotą povandeninio laivo įrangą.

Judėti vandenyje jūrų lelijoms padeda galybė rankomis vadinamų spindulių. Rankomis šie bestuburiai ne tiktai iriasi, bet ir gaudo maistą – aplinkui plūduriuojantį planktoną, aiškina jūrų biologas Sebastianas Menendezas.

[Super-pasiūlymas!] Iš Vokietijos 20 vnt. smūginių galvučių rinkinys tik 39,99€. Būtinas kiekvieno garaže. Ribotas kiekis
4765

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos, labai retas atvejis

Greitas ir saugus pristatymas

Paskutiniai vienetai

Išsamiau

„Jūrų lelijos gyvena prie jūrų ar vandenynų dugno, bet irdamosi rankomis jos sugeba judėti vandeniu. Rankos gyvūnams reikalingos ir tam, kad pramistų, kadangi pagrindinis jų maistas – aplinkui plūduriuojančios dalelės. Dėl šios priežasties jūrų lelijos laikomos filtruojant mintančia rūšimi“, – teigė S. Menendezas.

 

Jūrų lelijos, arba krinoidėjai, – tai stiebelinių dygiaodžių potipio bestuburių gyvūnų klasė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai ()

Susijusios žymos: