Trečdalis Baltijos jūros jau mirusi. Grėsminga žinia. Kas nutiko  ()

Anot ataskaitos autorių, vietomis yra sutrikęs natūralus mitybos tinklas. Didelis įvairių rūšių dumblių augimas lėmė deguonies trūkumą, vandens skaidrumo sumažėjimą ir didelių negyvų zonų susidarymą.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© analogicus (Free Pixabay license) | https://pixabay.com/photos/beach-vacation-golden-hour-people-4329694/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baltijos jūros ekologinė būklė yra prasta, todėl aplinkai gerinti reikia imtis neatidėliotinų veiksmų, po balandžio pabaigoje Rygoje įvykusio Baltijos jūros aplinkos apsaugos komisijos (HELCOM) ministrų susitikimo pareiškė Pasaulio gamtos fondas (WWF).

WWF teigė, kad susitikime pagrindinis dėmesys buvo skiriamas Baltijos jūros veiksmų plano įgyvendinimui ir prioritetų nustatymui, remiantis naujomis HOLAS3 visapusiško jūrų aplinkos vertinimo išvadomis.

Pasak WWF, pagal HOLAS3 ataskaitą Baltijos jūra šiuo metu yra prastos ekologinės būklės, todėl norint pasiekti užsibrėžtus tikslus ir pagerinti jūros aplinkos būklę, reikia nedelsiant imtis veiksmų.

[Vokietija] Aukščiausios klasės 100W sulankstoma, portabili saulės panelė! Nuostabus daiktas patogioms kelionėms ir žygiams. Ribotas kiekis („Pegiant MItos PV100“)
4062 3

Labai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Puikios savybės

Išsamiau

Beveik visose jūros zonose žuvų populiacijai gresia pavojus, o komerciniai žuvų ištekliai yra pažeidžiami.

Anot ataskaitos autorių, vietomis yra sutrikęs natūralus mitybos tinklas. Didelis įvairių rūšių dumblių augimas lėmė deguonies trūkumą, vandens skaidrumo sumažėjimą ir didelių negyvų zonų susidarymą. Trečdalis Baltijos jūros jau yra mirusi.

Klimato kaita didina šią tiesioginę grėsmę biologinei įvairovei. Baltijos jūra sušilo greičiau nei bet kuri kita jūra planetoje, praneša WWF.

WWF Baltijos jūros programos direktorė Johanna Fox HELCOM ministrų susitikime pabrėžė WWF susirūpinimą dėl didelio vėlavimo įgyvendinant Baltijos jūros veiksmų planą ir priminė Baltijos jūros sprendimų priėmėjams, kad jų pareiga yra paspartinti veiksmus ir užtikrinti, kad Baltijos jūros ekosistemų apsauga ir atkūrimas taptų dalyvaujančių valstybių prioritetu – tiek finansiniu, tiek teisiniu požiūriu.

 

Rygoje vykusiame HELCOM susitikime buvo pasirašyta deklaracija, patvirtinanti ES šalių siekį toliau saugoti ir gerinti Baltijos jūros aplinkos būklę.

Primename, kad Lietuva perims HELCOM pirmininkavimą iš Latvijos 2024 m. liepos 1 d. Tai žymi svarbų žingsnį Baltijos jūros regioniniame aplinkosaugos valdyme.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(3)
(12)

Komentarai ()