Plastikinis draudimas  (0)

Atsikratykite tokių veido valiklių. Norėdamas sumažinti taršą, Ilinojus tapo pirmąja JAV valstija, uždraudusia kosmetikos priemones, kurių sudėtyje yra plastiko mikrogranulių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasaulio vandenyje pilna mažų plastiko gabalėlių. Naujos Jungtinių tautų aplinkos programos vertinimu, šis plastikas kasmet atneša jūrų ekosistemoms nuostolių už 13 milijardų dolerių, o gėlavandenėms žuvims taip pat kyla pavojus. Taigi, žinia, jog Ilinojus tapo pirmąja JAV valstija, uždraudusia gaminti ir pardavinėti kosmetiką, kurioje yra plastiko granulių.

Galbūt jos gerai nuvalo jūsų veidą, tačiau mažos plastiko granulės nieko gero nežada. Gyvūnai plastiko granules gali palaikyti maistu, todėl tai baigiasi pilnu pilvu plastiko.

Pasak Marcus Eriksen iš 5 Gyres instituto Los Andžele, Kalifornijoje, didieji ežerai yra kupini būtent tokios medžiagos. Jo komanda tinklu išvalė ežerus ir rado iki 466 000 plastikinių gabalėlių kvadratiniame kilometre. Kosmetinės granulės sudaro 81 proc. šių šiukšlių (Marine Pollution Bulletin, doi.org/tck).

Tai paragino žmones. Niujorkas, Ohajo ir Kalifornija taip pat gali uždrausti granules, o Niudžersio kongresmenas Frank Pallone pasiūlė uždrausti jas visos šalies mastu.

Kai kurios kosmetikos kompanijos jau po truputį atsisako mikrogranulių.

Paskaitykite plačiau


Lauren Hitchings
New Scientist № 2975

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai (0)