Ūkininkas Australijoje nufilmavo "lietaus bombą" (Video)  (0)

Prieš savaitę šiaurės rytinėje Australijos dalyje, Kvinslande ūkininkui pavyko nufilmuoti retą meteorologinį reiškinį – ant žemės nukritusį didžiulį lietaus lašų rutulį, kuris vadinamas "lietaus bomba" arba mikroškvalu. Lietaus rutulio po 5 min. neliko.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-02-02 Ūkininkas Australijoje nufilmavo "lietaus bombą" (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Lietaus bombos" susidaro oro masei dideliu greičiu (iki 35 m/s) leidžiantis žemyn iš audros debesies. Pasiekus žemę, "bombos" skeveldros išsisklaido į šalis. Oro temperatūra filmavimo metu siekė +39°C.

Neįprastą meteorologinį reiškinį nufilmavo ūkininkas Peteris Thompsonas, sekmadienio popietę apžiūrinėjęs savo žemes. Jis pasakojo, kad tolumoje išvydo žemyn krintantį "didelį rutulį vandens".

"Važiavau traktoriumi ir nuo aukštumos pastebėjau keistą lietaus debesį, - pasakoja jis. – Supratau, kad tas lietus kažkoks ne toks – tas lietaus rutulys trenkėsi į žemę ir išsitaško. Čiupau telefoną ir nufilmavau."

"Kiek pamenu, nuo to momento, kai pamačiau vandens rutulį, iki to momento, kai jis trenkėsi į žemės paviršių, praėjo apie dvi minutes, - pridūrė P. Thompsonas. – Rutulys žemyn leidosi labai sparčiai. Atrodė, tarsi žemėn staiga nei iš šio, nei iš to būtų pasileidęs debesies dugnas."

Vaizdo medžiagoje užfiksuotas žemę jau palietęs lietaus lašų rutulys. Tokie paprastai išsisklaido per 5-15 min.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(38)
(0)
(38)

Komentarai (0)