Kinijos debesų miestas – tai tik pradžia: penki įdomiausi fenomenai Žemėje (Video)  (0)

Mistinis iš debesų iškilęs miestas Kinijoje nustebino ir išgąsdino kinus. Kai kurie ėmė spekuliuoti apie atsivėrusią paralelinę visatą, tačiau iš tiesų tai mokslu paaiškinamas reiškinys, kuris susidarė dėl iškreipto toli esančių objektų vaizdo. Tačiau mūsų mėlynojoje planetoje yra nutikę ir daugiau iš pirmo žvilgsnio gluminančių reiškinių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-10-21 Kinijos debesų miestas – tai tik pradžia: penki įdomiausi fenomenai Žemėje (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip pat skaitykite: „Miestas iš paralelinės visatos ar tiesiog optinė apgaulė? Kinai virš debesų kelias minutes stebėjo milžiniškų dangoraižių bokštus“

Uproxx.com pateikia dar penkis iš pažiūros mistinius reiškinius, iš kurių daugumą mokslininkai jau paaiškinę.

Purvinosios audros

Purvinosios audros susidaro tuomet, kai žaibas pasirodo iš ugnikalnio kylančiame debesyje. Jos atsiranda uolų liekanoms, pelenams ir ledo dalelėms susidūrus ugnikalnio dūmų kamuolyje ir sukuria statinį krūvį, visai kaip ledo dalelės, kurios susiduria sukeldamos įprastines audras.

Žinomiausia purvinoji audra užfiksuota Čilėje, virš Chaiten ugnikalnio.

„Durys į pragarą“

1971 m. sovietai padegė gamtinių dujų kupiną kraterį Karakumų dykumoje (Turkmėnistanas), nuo to laiko jis ėmė degti ir tebedega iki šiol. Žmonės šią vietą pavadino „Durimis į pragarą“.

Krateris palaiko didesnę nei tūkstančio laipsnių Celsijaus temperatūrą ir turbūt yra panašiausias dalykas į „pragaro gelmes“, kokį tik galima rasti mūsų planetoje.

Neseniai kanadietis George'as Kourounis tapo pirmuoju į kraterį nusileidusiu žmogumi. Jis nusileido dėvėdamas specialų kostiumą ir iš kraterio dugno paėmė mėginius tyrimams.

Šviesos stulpai

Konspiracijų teorijų kūrėjai linkę šviesos stulpų reiškinį priimti kaip ateivių egzistavimo įrodymą, tačiau tam yra ir kur kas paprastesnis paaiškinimas. Šviesos stulpai susidaro tuomet, kai dirbtinė arba natūrali šviesa atsispindi nuo mažyčių ledo kristalų, esančių palyginti arti žemės.

Kai šviesos šaltinis yra arti žemės, šviesos stulpai atsiranda virš plūduriuojančių kristalų. Kai šviesos šaltinis sklinda iš Saulės arba Mėnulio, stulpai gali susidaryti po jais, kadangi kristalai laužia šviesos spindulius.

Švytinčios bangos

Vadhu saloje Maldyvuose mėlyną atspalvį turinčios bangos yra vienas iš salos skiriamųjų bruožų. Šias šviesas sukelia bangų nuplaunamas fitoplanktonas. Daugelis planktono rūšių išskiria bioliuminescensinę energiją, o jų cheminė sudėtis pavirsta šviesa.

Dalis vienaląsčių šarvadumblių membranose turi specialius kanalėlius, reaguojančius į elektros signalus – būtent šis biologinis mechanizmas ir sukelia unikalų jūros vandens spindesį.

Ratilai

Namibijos dykumoje ir kai kuriose kitose Afrikos vietose matyti keisti iš krūmų sudaryti ratilai (Fairy Circles). Jų skersmuo siekia nuo dviejų iki 15 metrų.

Šimtmečius vietiniai gyventojai juos vadino dievų paliktais pėdsakais ar aiškino įvairiais paranormaliais reiškiniais. Vis dėlto ir mokslininkai iki šiol tiksliai negali pasakyti, kaip jie susidaro.

Vienas iš paaiškinimų – ratilus sukuria smėlio termitai, kad sudarytų palankias ekosistemas drėgmei ir apsirūpintų maistu. Tačiau kiti mokslininkai tokias hipotezes atmeta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(41)
(1)
(40)

Komentarai (0)