Sibirietiško šalčio fokusai 2: kodėl Sibire po dvyliktos negeriama? (Video)  (8)

Sibire fizikos dėsniai tokie, kad iš piečiau atklydusiam žmogui gali ir žemė iš po kojų išslysti... Ten ne tik iš 9 aukšto šliūkštelėtas verdantis vanduo nepasiekia žemės. Ką ten iš 9 aukšto! Sibiro speigas neįtikėtinų fokusų pademonstruoja ir palei pat nosį. Pavyzdžiui, jei Sibiro šaltyje sugalvosite atsidaryti butelį kokio nors gazuoto gėrimo, juo pasidžiaugti galėsite lygiai iki antro gurkšnio. Nes po pirmo... ? Visas butelio turinys akimirksniu sušąla į ledą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2013-10-24 Sibirietiško šalčio fokusai 2: kodėl Sibire po dvyliktos negeriama? (Video)  (8)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sibiro šaltis – vienas iš talentingiausių šios planetos fokusininkų. Ko gero, daugelis dar pamena maždaug prieš metus publikuotą vaizdo siužetą apie tai, kaip iš 9 aukšto šliūkštelėtas puodas verdančio vandens esant -41°C šalčiui žemės taip ir nepasiekia.

Kaip netrukus turėsite progos įsitikinti, tai – ne vienintelis Sibiro speigo sugebėjimas.

„Va taip va ir gyvenam, – kartėlio neslepia naują sibirietiškų šalčių triuką demonstruojantis rusas. – Po dvyliktos valandos mes negeriame.“ Kodėl? Nes šaltis toks, kad… Sunku patikėti, tačiau viskas nufilmuota.

Šiaip ar taip, jei gėrimo butelį per patį speigą Sibire vis dėlto atsidarysite, bandykite jį ištuštinti kuo greičiau, nes Sibiro gamta, kaip ir traukiniai, laukti nemėgsta.

„Štai matote, normalus šaltos šiaurės alus, – uždarytą šviesaus teliūskuojančio geltono skysčio butelį rodo šalčio triuką demonstruojantis autorius. Ir butelį atkemša. Alus kaip alus.

„Truktelėk gurkšnelį“, – paragina procesą filmuojantis kadre matomo piliečio bendras.

Ir gurkštelėti pavyksta visai įprastai. O štai tada scenon išeina Sibiro speigas.

Vaizdo siužetas

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(45)
(5)
(12)

Komentarai (8)