Kodėl staiga nuo Kataro atsiriboja visos kaimyninės arabų valstybės?  ()

Bahreinas, Saudo Arabija, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Egiptas pirmadienį paskelbė nutraukiantys ryšius su Kataru, plečiantis diplomatiniam ginčui su šia maža, dujų turtinga valstybe.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bahreino užsienio reikalų ministerija anksti pirmadienį paskelbė per 48 valandas susigrąžinsianti savo diplomatinės misijos darbuotojus iš Kataro sostinės Dohos. Visiems Kataro diplomatams taip pat nurodyta palikti Bahreiną per tokį patį laikotarpį.

URM pranešime sakoma, kad Kataro piliečiai privalės palikta Bahreiną per dvi savaites, taip pat bus sustabdytas oro ir jūrų susisiekimas tarp abiejų šalių. Kol kas neaišku, kaip tai paveiks oro bendrovę „Qatar Airways“, vieną iš pagrindinių tolimųjų skrydžių operatorių regione.

Bahreinas kaltina Katarą „žiniasklaidos kurstymu, ginkluotos teroristinės veiklos rėmimu ir su Iranu susijusių grupuočių, vykdančių diversijas ir kurstančių sumaištį Bahreine, finansavimu“.

Saudo Arabija savo pranešimą apie nutraukiamus diplomatinius santykius irgi paskelbė anksti pirmadienį per valstybinę naujienų agentūra SPA. Atrodo, šis pareiškimas buvo suderintas su anksčiau paskelbtu panašiu Bahreino pranešimu.

Vėliau apie analogišką žingsnį per savo valstybines naujienų agentūras paskelbė JAE ir Egiptas.

Rijadas pridūrė, kad visiems Kataro kariams nurodyta nebedalyvauti Jemene vykstančiame kare.

Kataro pareigūnai kol kas neatsakė į prašymus pakomentuoti padėtį.

Ginčas tarp Kataro ir Persijos įlankos arabų valstybių įsiplieskė dėl numanomos kibernetinės atakos prieš Kataro valstybinę naujienų agentūrą ir vėliau smarkiai išsiplėtė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(9)
(6)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: