Kas išprotėjo - visas pasaulis ar Švedija? Štai kokius argumentus pateikia Švedijos vyriausybė ir jie iš tikro turi logikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hm 2020-04-11 09:41
Moksliniu požiūriu tai labai naudinga, kad Švedija pasirinko būtent tokį kelią - bus galimybė su kuo palyginti. Aišku dabar dar anksti daryti išvadas kuris pasirinkimas geresnis, bet vėliau išnagrinėjus pasirinkimus žinosim - ko nereikią daryti...
T 2020-04-11 11:40
Nemanau, kad pietų Azijos valstybėse karantinas efektyvus. Ten žmonės gyvena visokiose lušnuose ir po kelis. Žmogui užėjo noras ir nuėjo pas artymiausią prekiautoją pirkti nesupakuotų, apčiaudėtu vaisių, kuriais pasidalins su vyresneis gyminaičiais. Pastebiu kaip elgiasi visokie įdeologai. Kaukių trūkumas, tai jų ir nereikia. Kaukių pakankama, jos jau būtinos. Išlindo ideologas ir pasakė, kad reikia visus tetuoti. Deja, Covid pasitvirtina tik iki 2 proc. o jei būtu testuojami visi norintys, testų jau greičiausiai būtu nelike. Kaip suptantu gydymo metu eksperimentuoti su vaistais negali, bet dabar tai pasidarė jau galima. Eina kalbos, kad viename Ispanijos regione priimtas nutarymas negelbėti vyresnių kaip 70 metų amžiaus pacientų.
bahuriux 2020-04-11 12:27
Senai kaliau jums tai į galvas. Jei mirtingumas būtu didesnis kokie 5 -10% tada gal ir reikėtu imtis dar griežtesnių priemonių, bet dabar ne. Visas tas briedas turėtu būti tik rekomendacija. Manau kad ne Švedija išprotėjo, o visas pasaulis.
kestutisz 2020-04-11 12:39
Aš tik bandau įsivaizduoti kaip realiai atrodytų realizacija to "izoliuojami tik sergantieji ir silpnos sveikatos asmenys“ - prievarta getuose? Paklausius karantino entuziastų aš jau matau ateitį kaip lygiai taip pat entuziastingai, grynai iš humanistinių paskatų tuos pažeidžiamiausius labai greitai suvežtų kur nors į užmiesčio kolonijas numirti "natūraliai", su maisto daviniais, bet be artimųjų ir pan.
AJ 2020-04-11 13:24
Aš manau reikia sekti globalumo trendo, o ne Švedijos. Švedija maža, jos modelis daugelių pasaulio valstybių netinka. Supraščiau, jei Lietuva būtų kokia sala viduryje vandenyno ir būtumėmė užsidarė sienas, visiem emigrantam ir jie būtu skraidinami atgal į savo šalis, o vietinių piliečiu išsibarščiūsių po pasaulį net nebūtu gelbėja, kad neužkrėsti salo gyventoju. Tai tada jo, jei visuomene yra izoliuota nuo pasaulio, tai tegu gyvena sau kaip gyvene. Tačiau Švedija padarė lemtinga klaidą, ji nėra sala ir jai visiškai izoliutois neįmanoma. Tad tikrai geras eksperimentas - Švedija paversti didžiausia pasaulio žydiniu.... Visas pasaulis gali atsisukti prieš Švediją, žiūrės kaip į dydžiausią žydinį ir net pagalbos gali nebesiųsti jai, nes nuspręs, kad beviltiška jai padėti.... Yra 3 keliai. Totali izoliacija, jei šitas neįmanomas, tai karantinas, arba ekonomikos gelbėjimas leidžiant populiacijai apmirti. Tačiau nepamirškime, kad žmonių gyvybės irgi yra ekonomika, tad be jų parduotuvės liks tuščios, vistiek ekonomika bus apmirus. O šiaip švedai daro vos ne tą patį ką Vokietija 1939, Stipriausiai genai yra pageidaujami, silpniausi genai yra nepageidaujami... Invalidai nors ir su gerais genais irgi nepageidaujami...
Giedriax 2020-04-11 14:04
Na nuomonių įvairovė visada yra gerai, bent jau kol kas matome, kad yra dvi nuomonės: stiprus karantinas (99% civilizuoto pasaulio) ir lengvas karantinas (Švedija). Dar bus įdomu pažiūrėti kokia sutuacija susiklostys šalyse kurios neturi gerai išvystytos sveikatos sistemos. Tad po kurio laiko pamatysime kuris variantas mažiau skausmingas. Tikiuosi sukauptas žinias žmonija panaudos per kitas pandemijas (neabejoju kad jų dar bus).
Arunas1948 2020-04-11 14:14
Valstybei i nauda kai ligoti pilieciai ismirsta, todel Svedijos variantas geras, belieka suderinti su humanizmu.
Chevy 2020-04-11 16:25
Visas pasaulis su karantinu pavėlavo. Pamirštame, kad Italijos medikai ne per seniausiai pateikė duomenis, kad būdingais koronoviruso simptomais ir pasekmėmis jie susidūrė dar pręjusių metų gruodžio mėnesio pradžios. Vadinasi virusas 2 - 3 mėnesius netrukdomas plito ir dauginosi pasaulyje. Ar ne piko metu paskelbė karantiną? Kas dabar pasakys kiek per tą laikotarpį užsikrėtė ir savaime pagijo žmonių, be abejo jaunesnio amžiaus. Vyresnio amžiaus žmonės, turintys lėtines sunkias lygas, taip vadinami padidintos rizigos grupės, visada yra didesniame pavojuje turėti komplekacijų nuo net paprasčiausių susirgimų. Klausimas ateičiai, kaip būtent tas grupes apsaugoti. Visiškas visų žmonių karantinas ilgą laiką negalimas šiuolaikiniame pasaulyje, kai esame tampriai susieti ir vienas nuo kito priklausomi.
bahuriux 2020-04-11 16:47
Truputi nepagavau minties.
Siguas 2020-04-11 18:06
O jei virusas niekur nedings, o jei dings tik laikinai? Bet kokiu atveju visi gausime persirgti ir įgyti imunitetą? Karantinas problema tik nutolina ir užkonservuoja. Sugriuvus ekonomikai liksime prie suskilusios geldos ir krizė bus baisi. Švedijoje greičiau igis imunitetą ir virusas bus nebaisus ir jie turės veikiančią ekonomiką. Manau pradinėje stadijoje mirčių pas juos bus daugiau, o ilgesnėje perspektyvoje ženkliai mažiau. Kaip bebūtų yra tikimybė, kad švedai pasirinko teisinga kelią.
Arunas1948 2020-04-11 18:20
Amerikoje apie 40 milijonu nemoka skaityti ir rasyti, koronovirusas tures ka veikti,Trumpas nori protingu o ne pasalpiniu pilieciu, kaip jis gyresi tada Amerika ir vel suklestes, mokykites is Trumpo.
Arunas1948 2020-04-11 18:21
Amerikoje apie 40 milijonu nemoka skaityti ir rasyti, koronovirusas tures ka veikti,Trumpas nori protingu o ne pasalpiniu pilieciu, kaip jis gyresi tada Amerika ir vel suklestes, mokykites is Trumpo.
Arunas1948 2020-04-11 18:22
Amerikoje apie 40 milijonu nemoka skaityti ir rasyti, koronovirusas tures ka veikti,Trumpas nori protingu o ne pasalpiniu pilieciu, kaip jis gyresi tada Amerika ir vel suklestes, mokykites is Trumpo.
Siguas 2020-04-11 18:24
Jau daug kur rašo, kad karantino atšaukti neišeis. m lenta ru/news/2020/04/11/threat/
AAA000 2020-04-11 20:48
svedai irgi karantina renkasi. tik renkasi nestandartini visuotini - kaip dauguma pasaulio - o per amziaus grupiu ir ligoniu kasifikacini skirtyma. as manau cia siektiek neteisingas - rasistinis poziuris. kaip svedam - tai gana keistokas variantas... nerasistiska butu pvz uzkrestumo zonom ribot. taip pat manau nerasistiska atskirt nuo visuomenes patvirtintus sergancius. cia tikrai keistoka varianta pasirinko manau smuko svedu ideologija pasaulio mastu smarkiai zemyn po tokiu sprendimu.
HDi 2020-04-11 20:56
Švedijos atvejis bus labai įdomus dėl daugelio atvejų. Gal nemirs smulkusis verslas, kaip kitur, bet nuo eksporto priklausoma pramonė vistiek stagnuos. Daug sergančių vienu metu ir nebus sveikas dalykas ekonomikai, ir tam tikru momentu gali būti net žalingiau nei karantinas, jei nebus fiziškai kam dirbti net nuotoliniu būdu, dėl didelio kiekio sergančių. Didelis sergančiųjų kiekis stipriai smogs sveikatos apsaugos sistemai, nes kas jau kas, bet Švedija išmokomis už ligas ir kitokias pašalpas tikrai nesiskundžia. Ir paskutinis dalykas, karantinas leidžia neapkrauti sveikatos sistemos, jei dėl per didelio sergančiųjų skaičiaus bus prioritetizuojama, kas gaus gydymą, o kas ne pvz pagal amžių, sveikumą ir t.t. galimai numirs tie, kurie su gydymu būtų nenumirę.
kiesza 2020-04-11 22:10
Senyvi Švedai yra paskutinis bastionas prieš buldozeriu stumiamas globalizmo įdėjas. Akivaizdu, kad šita situacija yra mirties nuosprendis tūkstančiams senų švedų. Kuom ne genocidas, ar hitlerinė eutanazija.. ?
Myslius 2020-04-12 00:15
Budamas vaikas kieme isgirdau ganda kad i Uncle Ben's ryzius mala negru mesa, grizes namo pasiziurejau i pakuote, matosi besisypsantis juodaodis, paragavau is smalsumo ryzius, skanu, o vakare kai gavau vakariene uzklausiau "ar galima butu su Uncle Ben's ryziais, su jais skaniau." Gavau atsakyma "negalima, i ryzius mala negro mesa.". Tuo metu niekas daugiau nevalge Uncle Bens ryziu. 2009 metais buvo kiauliu gripas, irgi labai baisi liga, laikrasciai reportavo mirstamuma kaikuriu zidiniu iki 20%, net ir Lietuvoje buvo zidinys, rusija uzdraude kiaulienos gaminiu importa is Lietuvos, nors ir nuo paruostos kiaulienos uzsikrest negalima, o gripas persiduodavo nuo zmoniu kontakto su kitais zmonemis ar nuo serganciu kiauliu per ju ukininkas, niekas tuo metu nevalge kiaulienos. Veliau buvo pauksciu gripas, ivairus tyrimai reportavo mirstatuma 20-40%, panasi istorija kaip ir su kiauliu gripu, tik nieks nevalge vistienos. Dabar turim corona, super pavojinga liga, reikia stabdyti ekonomikas nes kitaip visi ismirsim, visa Europa apart svedu sustojus, Lietuvos politikai seime posedzius vykdo su respiratoriais, pagrinde vieni kitus kaltina kad "tu nerimtai i virusa ziuri, as rimciau ziuriu.", iveda istatymus kad visiems privaloma lauke su kaukem vaiksciot, o uz nesilaikyma karantino taisykliu iki 6000 Euru bauda. Summary: Nuo uncle ben's ryziu mire:0 Kiauliu gripo 2009 metais: 150,000-500,000 Pauksciu gripo:nezinau Koronos:100,000 kolkas. Italijos menesinis mirciu skaicius nuo gripo, paskutiniai menesiai itraukia ir covid. https://assets.bwbx.io/images/users/iqj ... KKiDJXXjdY Daugiau statistikos: Per 2018–2019 m. gripo sezoną Lietuvoje mirė 26 asmenys. Siuo metu nuo covid: 20 asmenu. Pasaulyje kas metais nuo gripo mirsta 400,000 zmoniu, dauguma senimas, bet pasiima ir jaunu zmoniu. 2019 metais, UK, mire 17,000 zmoniu del nepakankamai sildomu namu. Pandemija praeis, Lietuvoje numirs apie 30 asmenu, politikai gales girtis pergale ir naudot savo pasiekimus agitacijoms, spauda nemazai uzdirbs is panikos kelimo. O gyvenimas tekes savo vaga, niekas nepasikeis, gal tik faith in humanity sumazes.
kestutisz 2020-04-12 19:08
Matai, šiandien visi gerieji samariečiai sėdi namuose, nes na saugo senus ir ligotus. Ir labai piktinasi kai tie saugojamieji dar gal net dažniau parduotuvėn nueina (iš tiesų tai ne dažniau, tiesiog bent pensininkai priversti migruoti per skirtingas parduotuves - gal vienur akcija duonai, o kitur sviestui, tik paprastai su visa mase nesimato, dar kokiom barborom nesinaudoja etc). Kai baigsis lašinukai už kuriuos dabar dar galima sėdėti namie - labai greitai gali kilti mintis (ir ji jau kai kur kyla) - "saugoti" tuos pažeidžiamiausius uždarius tik juos. O kaip sukontroliuoti? Jei pradėsi gaudyt pagal amžių gatvėse tai bus kažkaip negražu, rasizmas jau kažkoks. Todėl geriesiems pionieriams gali kilti minčių juos (ypač be artimųjų kurie patys saugotų nuo išėjimo į gatvę) uždaryti kur nors toli - pvz tuščiose sanatorijose. Jų pačių "labui". Na, bet labai tikiuosi, kad iki to neprieisim...
Evil Goku 2020-04-12 20:57
Mirčių skaičius kovo mėnesį Bergamo mieste: 2017m.: 190 2018m.: 185 2019m.: 213 2020m.: 900 https://www.bloomberg.com/opinion/artic ... death-toll