Patvirtino į nosį purškiamus vaistus nuo migrenos  ()

JAV Maisto ir vaistų administracija (FDA) patvirtino „Pfizer“ sukurtą greitai veikiantį nosies purškalą, skirtą gydyti migrenai, penktadienį pranešė JAV farmacijos milžinė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Pfizer“ skelbia, kad tikisi, jog vaistas, parduodamas pavadinimu „Zavzpret“, vaistinėse pasirodys 2023 m. liepą.

„FDA patvirtinimas dėl „Zavzpret“ reiškia reikšmingą proveržį migrena sergantiems žmonėms, kuriems reikia išsilaisvinti nuo skausmo ir kurie renkasi alternatyv1 geriamiesiems vaistams“, – pareiškime nurodė „Pfizer“ komercijos vadovė Angela Hwang.

Atlikus vaisto trečios fazės tyrimą nustatyta, kad kai kuriems migrena sergantiems žmonėms jis palengvina skausmą vos per 15 minučių.

Greitai įsisavinamas „Zavzpret“, kaip nosies purškalas, siūlo alternatyvią gydymo galimybę žmonėms, kuriems reikia malšinti skausmą arba kurie dėl pykinimo ar vėmimo negali vartoti geriamųjų vaistų“, – Naujosios Anglijos neurologijos ir galvos skausmo instituto asocijuotosios medicinos direktorės Kathleen Mullin žodžius cituoja „Pfizer“.

Gydymas nuo būklės, kuri paprastai gydoma geriamaisiais vaistais, buvo dvigubai aklai išbandytas su 1405 žmonių grupe, iš kurių pusė vartojo vieną purškalo dozę, o likusieji – placebą.

Nustatyta, kad purškalas labai sumažino skausmą, kai buvo vertinama praėjus dviem valandoms nuo migrenos pradžios – specifinio galvos skausmo, kuris ne tik dažnai sukelia stiprų galvos skausmą, bet ir pykinimą bei jautrumą šviesai ar triukšmui.

 

Praėjusiais metais „Pfizer“ už maždaug 10 mlrd. dolerių iš „Biohaven“ įsigijo „Zavzpret“, dar žinomą kaip „Zavegepant“ – ir kitus šios įmonės migrenos gydymo preparatus.

Amerikos migrenos fondo duomenimis, migreninius galvos skausmus patiria apie 39 mln. amerikiečių.

Parengta pagal „Science Alert“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()