Aleksandrito ir diodiniai lazeriai: kuriais šalinti plaukelius veiksmingiausia?  ()

Galima teigti, kad plaukų šalinimas lazeriu sukėlė tikrą revoliuciją grožio pasaulyje. Pasirinkusių šią procedūrą skaičius nuolat auga, o rezultatai stebina ir džiugina. Ilgam laikui pamiršti nepageidaujami kūno plaukeliai, lygi bei švelni oda, padidėjęs pasitikėjimas savimi – visais šiais privalumais garsėja plaukų šalinimo lazeriu procedūra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau verta pastebėti, kad nors plaukų šalinimas lazeriu suteikia daugybę privalumų, kai kurie nesiryžta šiai procedūrai vien dėl kylančių dvejonių: kokie lazeriai veiksmingesni  – Aleksandrito ar diodiniai? Iš tiesų, šie plaukų šalinimo lazeriai lenkia kitus lazerius savo populiarumu. Tad sklaidome dvejones ir atskleidžiame, kuris plaukų šalinimo lazeris pasižymi didesniu veiksmingumu.

Plaukų šalinimas lazeriu  – kaip veikia ir ką svarbu žinoti?

Norint išsiaiškinti, kuris plaukų šalinimo lazeris savo darbą atlieka veiksmingiausiai ir užtikrina geriausius rezultatus reikėtų pradėti nuo to, kaip apskritai veikia plaukų šalinimo lazeris ir ką svarbu žinoti apie šią procedūrą. Akcentuojama, jog plaukų šalinimo lazeris – moderni technologija, skleidžianti artimą infraraudonųjų spindulių šviesai bangą. Ši šviesa pasiekusi plaukeliuose esantį pigmentą, žinomą kaip melaniną, paverčiama šiluma. Šiluma pažeidžia plaukų folikulus, iš kurių susidaro plaukeliai, tad plaukelių augimas yra slopinamas, o lazerio veikiama oda tampa šilkinė.

Labai svarbu žinoti, kad plaukų šalinimas lazeriu yra vertinimas ne tik dėl efektyvumo, bet ir dėl saugumo. Saugumą garantuoja tai, jog lazerio šviesa selektyviai sąveikauja su plauko melaninu odoje, nepažeidžiant aplinkinių audinių. Žinoma, siekiant maksimaliai saugių procedūrų būtina, kad plaukų šalinimą lazeriu atliktų tik patyrę specialistai, dirbantys su moderniausiomis, pasaulyje pripažintomis lazerinėmis technologijomis.

Aleksandrito lazerio veikimo principas

Pažymėtina, kad išskiriami du populiariausi plaukų šalinimo lazerių tipai – Aleksandrito lazeriai ir diodiniai lazeriai. Kalbant apie Aleksandrito lazerio veikimą ir veiksmingumą reikia žinoti, jog šio lazerio bangos ilgis yra 755 nm. Ką tai reiškia? Visų pirma tą, kad plaukų šalinimas Aleksandrito lazeriu yra saugus. Aleksandrito lazeris efektyviai veikia plauko melaniną, tačiau aplinkiniai audiniai lieka nepažeisti. Taip pat Aleksandrito lazeriai garsėja tuo, jog veiksmingiausiai veikia šviesesnę odą ir tamsius kūno plaukus. Tad pasirinkus šį lazerį,  neįdegusios odos ir tamsesnių plaukelių savininkai gali tikėtis greitų bei efektyvių rezultatų.

 

Kyla klausimas: ar Aleksandrito lazeriai tiems, kurie turi tamsesnę odą ir šviesesnius plaukelius yra neveiksmingi? Svarbu pastebėti, jog plaukų šalinimas naujausiais Aleksandrito lazeriais pateisina ir tamsesnės odos savininkų lūkesčius. Svarbu žinoti tik tai, jog esant tamsesnei odai, specialistai dažnu atveju gali derinti kelias bangas vienos procedūros metu – Aleksandrito lazerį su  „Nd:YAG“ lazeriu. „Nd:YAG“ lazerio bangos ilgis yra 1064 nm, tad tai leidžia pasiekti giliau esančius folikulus ir užtikrinti procedūros saugumą bei efektyvumą net ir tiems, kurių odą yra tamsesnė.

Kokioms kūno vietoms Aleksandrito lazeris – veiksmingiausias?

Akcentuojama, kad būtent Aleksandrito lazeris veiksmingiausiai ir greičiausiai pašalina plaukelius nuo didesnių kūno vietų. Tad Aleksandrito lazeris yra itin tinkamas plaukelių šalinimui nuo kojų, nugaros, rankų, krūtinės ir pilvo srities. Tačiau tai tikrai nereiškia, jog norint nepageidaujamus plaukelius pašalinti nuo mažesnių odos plotų reikėtų rinktis kitą lazerinę technologiją. Aleksandrito lazeris puikiai tinka ir plaukų šalinimui pažastų, veido bei bikinio srityse.

 

Verta pastebėti, kad šalinant plaukelius nuo šių gan jautrių kūno vietų moderniausi Aleksandrito lazeriai išsiskiria tam tikrais privalumais – nejaučiamas skausmas bei diskomfortas. Taip yra todėl, jog pasaulyje pripažinti Aleksandrito lazeriai  „GentleLase PRO“, „GentleMax PRO“ ir „GentleMax PRO PLUS“ turi patentuotą šaldymo sistemą, kurios dėka oda procedūrų metu yra apsaugota ir nuraminta.

Diodinio lazerio veikimo principas

Diodinis lazeris, kaip ir Aleksandrito lazeris, yra itin populiari plaukų šalinimo lazerinė technologija. Apie diodinių lazerių veikimą reikia žinoti tai, kad šių lazerių bangos ilgis yra 810 mm. Ką tai reiškia? Tą, kad diodinio lazerio šviesa skverbiasi giliau į odą ir pasiekia giliau esančius plaukelius. Dėl šios priežasties diodinis lazeris gali būti veiksmingesnis pasirinkimas tamsesnę odą ar šiurkštesnius bei storesnius  plaukelius turintiems žmonėms.

Tačiau jei žmogaus oda nėra stipriai įdegusi ar iš prigimties yra šviesesnio atspalvio, daugelis specialistų mano, kad  tokiu atveju Aleksandrito lazeriai nepageidaujamus plaukelius pašalina veiksmingiau nei diodiniai. Be to, gali būti, kad šalinant plaukelius diodiniu lazeriu iki tobulo rezultato prireiks daugiau procedūrų. Įrodyta, kad Aleksandrito lazerio šviesa efektyviau veikia plauko melaniną, todėl pasirinkus Aleksandrito lazerį reikalingų procedūrų skaičius yra mažesnis ir lygia bei švelnia oda galima džiaugtis greičiau.

Kokioms kūno vietoms diodinis lazeris – veiksmingiausias?

 

Verta atkreipti dėmesį į tai, kad diodinis lazeris naudojamas nepageidaujamų plaukelių šalinimui nuo įvairių kūno vietų. Plaukus diodinio lazerio pagalba galima pašalinti nuo didesnių odos plotų – kojų, nugaros, rankų, pilvo. Taip pat naudojant diodinį lazerį plaukeliai pašalinami ir nuo mažesnių odos plotų – veido, pažastų, bikinio srities.

Svarbu žinoti, kad diodinis lazeris dažnu atveju pateisina turimus lūkesčius – ilgam laikui sustabdomas plaukelių augimas, oda tampa lygi ir švelni. Tačiau verta paminėti, kad dėl gilesnio įsiskverbimo į odą, plaukų šalinimas diodiniu lazeriu gali iššaukti nepageidaujamus šalutinius poveikius. Kai kuriais atvejais oda parausta, patinsta, atsiranda spalvos pakitimų, labai retais atvejais galima randų ar nudegimų rizika. Tačiau dažniausiai praėjus 1–2 dienoms po plaukų šalinimo procedūros, tokie šalutiniai poveikiai kaip paraudimas, patinimas ar odos spalvos pokyčiai išnyksta.

Kuris pasirinkimas yra geresnis?

 

Aptarus Aleksandrito ir diodinių lazerių veikimo principą bei veiksmingumą tikriausiai kyla klausimas: kuris pasirinkimas yra geresnis? Norint atsakyti į šį klausimą, visų pirma, turėtumėte įvertinti savo odos bei plaukelių tipą. Jei jūsų oda gan šviesi, o plaukeliai tamsūs, tuomet nė nekyla abejonių, kad efektyviausius rezultatus padės pasiekti Aleksandrito lazeriai. Jei esate stipriai įdegę ar tamsesnio gymio, turėtumėte apsvarstyti plaukų šalinimo diodiniu lazeriu galimybę. Be to, būtina nepamiršti, jog prieš nusprendus atlikti plaukų šalinimą lazeriu yra labai svarbi pirminė specialistų konsultacija. Patyrę specialistai profesionaliai įvertins jūsų odos bei plaukelių tipą ir rekomenduos būtent jums geriausią plaukų šalinimo lazerinę technologiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()