Netikėta žinia. „Vėžį naikinančios tabletės“. Po 20 metų tyrimų pradėti bandymai su žmonėmis  ()

„Mūsų vėžį naikinanti piliulė yra tarsi sniego audra, kuri uždaro pagrindinį oro linijų mazgą, sustabdydama visus skrydžius tik vėžines ląsteles gabenantiems lėktuvams“, – „Sky News“ sako profesorius, kuris naująjį vaistą kūrė pastaruosius 20 metų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atlikus pirmuosius tyrimus paaiškėjo, kad „vėžį naikinanti piliulė“ „sunaikina“ solidžius auglius – sveikos ląstelės lieka nepaveiktos.

Naujasis vaistas buvo kuriamas 20 metų, o dabar JAV atliekami ikiklinikiniai tyrimai.

Vaistas, žinomas kaip AOH1996, veikia vėžinį baltymo, vadinamo proliferuojančių ląstelių branduolio antigenu (PCNA), variantą.

Mutavęs PCNA yra „labai svarbus“ DNR replikacijai ir visų „besiplečiančių navikų“ taisymui.

Su AOH1996 dirba „City of Hope“, viena didžiausių Amerikos vėžio tyrimų ir gydymo organizacijų.

„Duomenys rodo, kad PCNA vėžio ląstelėse yra unikaliai pakitusi, ir šis faktas leido mums sukurti vaistą, nukreiptą tik į tą PCNA formą vėžio ląstelėse“, – teigė vaistą kurianti profesorė Linda Malkas.

 

Nors pirmieji rezultatai teikia vilčių, kol kas tyrimo išvadose tik teigiama, kad AOH1996 gali slopinti naviko augimą ląstelių ir gyvūnų modeliuose – dabar vyksta pirmasis klinikinio tyrimo su žmonėmis etapas.

Nustatyta, kad tabletė veiksmingai veikia krūties, prostatos, smegenų, kiaušidžių, gimdos kaklelio, odos ir plaučių vėžio ląsteles.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: