Vartokite atsargiai: apsiskaičiavęs kofeino miltelių kiekį vyras mirė nuo perdozavimo  ()

Kaip teigiama naujienų pranešimuose, vyras Jungtinėje Karalystėje mirė nuo kofeino perdozavimo, išgėręs mišinio, kuriame kofeino kiekis prilygo keliems šimtams puodelių kavos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kofeino milteliai gali būti pavojingi, nes jie yra daug stipresni už kofeino turinčius gėrimus, pavyzdžiui, kavą. 2015 m. JAV Maisto ir vaistų administracija įspėjo kelias milteliais prekiaujančias bendroves, kad jų produktai kelia „didelę ar nepagrįstą riziką susirgti ar susižaloti vartotojams“, anksčiau pranešė „Live Science“.

Agentūra pažymėjo, kad vartotojams gali būti sunku tiksliai išmatuoti saugią kofeino miltelių dozę.

„Skirtumas tarp saugios ir toksiškos kofeino dozės šiuose grynuose miltelių pavidalo produktuose yra labai mažas“, – teigė agentūra.

Būtent taip nutiko 29 metų asmeniniam treneriui Tomui Mansfildui iš Jungtinės Karalystės. 2021 m. pradžioje vyras užsisakė 100 g kofeino miltelių maišelį, kad galėtų juos naudoti maisto papildų gėrimuose, rašo „Yahoo News“. Tačiau matuodamas miltelius svarstyklėmis jis padarė klaidą, dėl kurios suvartojo mirtiną kofeino dozę.

Rekomenduojama kofeino miltelių dozė buvo nuo 60 iki 300 miligramų, tačiau T.Mansfildo naudotų svarstyklių pradinis svoris buvo 2 gramai, rašo BBC. Tai reiškė, kad vyras galiausiai suvalgė kelis gramus miltelių, o tai prilygsta iki 200 puodelių kavos.

 

Iš karto po to, kai išgėrė gėrimo, T. Mansfildui suspaudė krūtinę ir jo širdis ėmė greičiau plakti. Tuomet jam pradėjo putoti burna, o jo žmona iškvietė greitąją pagalbą. Sustojus širdžiai T. Mansfildas buvo nuvežtas į ligoninę, o vėliau tą pačią dieną konstatuota jo mirtis.

Vyro kraujyje buvo 392 mg/l kofeino. Įprastas kofeino kiekis išgėrus puodelį kavos yra apie 2-4 mg/l, pranešė BBC.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(5)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: