Mokslininkai įvardijo slaptą mėgstamo maisto ingredientą, sukeliantį širdies ligas  (1)

Daugelyje populiarių maisto produktų, kuriuos valgome kiekvieną dieną, yra paslėptų ingredientų, kurie gali padidinti širdies ligų riziką.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai nustatė, kad kai kurie ingredientai, paslėpti jūsų mėgstamuose maisto produktuose, gali sukelti širdies ligų riziką. Kalbame apie emulsiklius, kurie naudojami gaminant ledus, užkandžius ir paruoštus patiekalus, kad jie ilgiau išsilaikytų ir būtų geresnio skonio.

Maisto tyrime dalyvavęs daktaras Bernardas Srouras ragino žmones mažinti suvartojamo itin perdirbto maisto kiekį, antraip jiems teks tapti nuolatiniais gydytojų pacientais. Faktas yra tai, kad emulsikliai gali sukelti įvairių širdies problemų, įskaitant koronarinę širdies ligą ir insultą.

Mokslininkų išvadomis bus dalijamasi su ekspertais, siekiant iš naujo įvertinti maisto priedų naudojimą maisto pramonėje, siekiant apsaugoti vartotojus nuo galimų grėsmių.

Ankstesni tyrimai parodė, kad maisto priedai gali sunaikinti „gerąsias“ žarnyno bakterijas ir padidinti uždegimą, taip pat jie gali padaryti žmones jautresnius širdies problemoms.

 

„British Medical Journal“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad suaugusius žmones, valgiusius daugiau maisto, kuriame yra daug priedų (riebius maisto produktus, pavyzdžiui, margariną ir dešreles), dažniau ištikdavo insultas. Be to, padidėjusią riziką susirgti širdies ligomis turi ir kruasanų mėgėjai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(1)
(13)

Komentarai (1)