Geriau to negerkite. Kokia arbata kenkia sveikatai  (3)

Ar tiesa, kad arbatos maišeliai kenkia sveikatai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei norite mėgautis arbata nekenkdami sveikatai, geriau rinkitės kokybišką birių lapų arbatą ir užplikykite ją stikliniame ar keraminiame inde.

Arbatos maišeliai yra patogus ir populiarus gėrimo paruošimo būdas, tačiau jie gali turėti neigiamą poveikį sveikatai.

Pirma, arbata supakuota į maišelius paprastai yra prastesnės kokybės nei birių lapų arbata ir joje yra daugiau taninų, kurie gali sukelti skrandžio dirginimą, vidurių užkietėjimą ir anemiją.

Antra, arbatos maišeliai gali būti pagaminti iš sintetinių medžiagų, tokių kaip nailonas, poliesteris ar polipropilenas, kurios, veikiamos karšto vandens, išskiria kenksmingas chemines medžiagas. Šios medžiagos gali neigiamai paveikti hormonų pusiausvyrą, imuninę sistemą ir kepenis.

Trečia, arbatos maišeliai gali būti užteršti pesticidais, sunkiaisiais metalais ir mikroorganizmais, kurie skynimo, perdirbimo ir laikymo metu patenka į arbatos lapus. Šie teršalai gali sukelti alergijas, infekcijas ir lėtines ligas.

 

Todėl jei norite mėgautis arbata nerizikuodami savo sveikata, geriau rinkitės aukštos kokybės birių lapų arbatą. Taip pat arbatą rekomenduojama gerti be cukraus ir pieno, kad nesumažėtų jos antioksidacinės savybės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(29)
(6)

Komentarai (3)