Rytinė kava – ar galima ją gerti tuščiu skrandžiu?  ()

Rytinis kavos puodelis yra tai, be ko daugelis neįsivaizduoja savo dienos pradžios. Tačiau ar kada nors svarstėte, ar rytinį gėrimą galima gerti tuščiu skrandžiu? Juk dažnai nutinka taip, kad skubėdami išgeriame tik kavos, o pusryčiauti taip ir nesuspėjame.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip rašoma sportskeeda.com, kofeinas, esantis kavoje, gali suteikti greitą energijos pliūpsnį, padėti jaustis žvalesniems ir pasiruošusiems pradėti dieną.

Taip pat tikinama, kad kofeinas gali padidinti protinį budrumą, todėl lengviau atlikti užduotis, kurioms reikia susikaupimo. O kai kurie tyrimai atskleidžia, kad kofeinas net laikinai pagreitina medžiagų apykaitą ir taip padeda kontroliuoti svorį.

Visgi, kava gali stimuliuoti skrandžio rūgšties gamybą, todėl jautrų skrandį turintiems žmonėms gali sukelti nepatogumų. Ir nors kava ryte suteikia greitą energijos antplūdį, tačiau dėl jos gali sumažėti cukraus kiekis kraujyje. Be to, kava gali sutrikdyti tam tikrų mineralinių medžiagų įsisavinimą ir taip paveikti bendrą maistinių medžiagų kiekį.

Štai keli patarimai, į kuriuos galite atsižvelgti gerdami kavą ryte:

  • Prieš gerdami kavą, pradėkite dieną stikline vandens. Tai gali padėti sumažinti skrandžio diskomfortą.
  • Ryte prie kavos pasirinkite lengvus užkandžius, kad išvengtumėte galimų skrandžio problemų.
  • Mėgaukitės kava apgalvotai ir stebėkite, ar jos nepadauginate. Kaip teigiama healthline.com, per didelis kavos kiekis gali sukelti nerimą, migreną, suprastėjusį miegą. Tačiau nėra įrodymų, kad kavos gėrimas tuščiu skrandžiu turi įtakos šių šalutinių poveikių dažnumui ar stiprumui.
  • Nepaisant gajų mitų, mažai mokslinių įrodymų rodo, kad kavos gėrimas tuščiu skrandžiu yra žalingas.
  • Jei gerdami kavą tuščiu skrandžiu susiduriate su virškinimo problemomis, pabandykite ją gerti su maistu. Jei pastebėsite pagerėjimą, gali būti, kad geriausia būtų atitinkamai pakoreguoti savo įpročius.

Koks laikas geriausias mėgautis kava?

 

Idealus momentas mėgautis šiuo aromatingu ritualu skiriasi priklausomai nuo žmogaus. Kai kurie ekspertai teigia, kad mėgautis kava būtų naudinga maždaug viduryje ryto, tarp 9.30 ir 11.30 val.

 

Kodėl? Tikinama, kad tuo metu kavos poveikis nesutrikdo natūralaus organizmo ritmo, be to, daugumos žmonių kortizolio lygis yra žemesnis. Taigi apsvarstykite galimybę suderinti kavos pertraukėlę su šiuo laikotarpiu, kad energija būtų harmoninga.

Na, o jei kavos nemėgstate, tuomet rinkitės alternatyvą, pavyzdžiui, žolelių arbatas: mėtų, imbiero ar ramunėlių ir pan. Šie raminantys mišiniai suteikia raminančios šilumos be kofeino. Taip pat tinka ir šiltas vanduo su uogomis ar vaisiais, trinti kokteiliai ir pan.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(7)
(3)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: