Gėrė šią arbatą kasdien ryte ir vakare. Neįtikėtina nauda jūsų organizmui  (1)

Kas nutiks jūsų kūnui, jei kasdien imsite gerti arbatą su citrina ir imbieru?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Express“ teigimu, nemažai ekspertų rekomendavo citrinos ir imbiero derinį kaip būdą išvengti nepageidaujamų sezoninių ligų.

„Tiek citrinoje, tiek imbiere gausu antioksidantų ir vitamino C, kuris gali padėti sustiprinti imuninę sistemą, – sakė vitaminų ekspertas Mattas Durkinas. – Vitaminas C palaiko baltųjų kraujo kūnelių, reikalingų kovojant su infekcijomis, gamybą.“

Jis taip pat pažymėjo, kad imbieras gali padėti esant virškinimo problemoms, tokioms kaip pykinimas, skrandžio sutrikimas ir pilvo pūtimas, taip pat pagelbės nuo uždegimo.

„Kasdien vartojant kaip karštą gėrimą, citrinos ir imbiero derinys gali turėti keletą teigiamų poveikių. Tai gali būti pagerėjęs virškinimas, sustiprėjęs imunitetas ir galimas svorio valdymas. Tačiau šių pokyčių mastas kiekvienam žmogui gali skirtis“, – pridūrė specialistas.

Durkino teiginius apie gėrimo naudą mūsų imuninei sistemai ir žarnynui parėmė daktarė Claire Marie Thomas:

„Citrinų sultys gali padėti padidinti skrandžio rūgšties kiekį, o tai svarbu žarnyno būklei. Jei jūsų skrandis nuolat negamina pakankamai skrandžio rūgšties, tai gali turėti įtakos jūsų gebėjimui tinkamai virškinti ir įsisavinti maistines medžiagas, tokias kaip vitaminas B12“, – sakė ji.

Išbandė praktiškai

 

Daktarė Thomas surado paprastą citrinų ir imbiero gėrimo receptą. Ji dvi savaites kiekvieną rytą ir vakarą prieš miegą gėrė arbatą su citrina ir imbieru, ir rezultatai ją nustebino.

Į puodelį išspauskite pusę citrinos, įberkite smulkintos imbiero šaknies ir užpilkite karštu vandeniu. Plaukite tris minutes ir ragaukite.

Po dviejų savaičių moteris pastebėjo, kad anksčiau ją varginęs pilvo pūtimas pastebimai liovėsi. Tačiau ji nesiima vertinti, ar tai tikrai įvyko dėl arbatos.

Kalbant apie sezonines ligas, jos nuomone, arbata su citrina ir imbieru pasiteisina. Šiuo atžvilgiu eksperimentas tikrai buvo sėkmingas, tiki ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(3)
(2)

Komentarai (1)